Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Πόνοι στη μέση και στα πόδια, σε αρθρώσεις και στα κόκαλα τα συμπτώματα της Omicron 5

Τζανάκης: Πόνοι στη μέση και στα πόδια, σε αρθρώσεις και στα κόκαλα τα συμπτώματα της Omicron 5
Θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα και τον Αύγουστο είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας
Σχετικά Άρθρα

Οι πόνοι στη μέση και στα πόδια, οι μυϊκοί πόνοι σε αρθρώσεις και κόκαλα είναι τα κύρια συμπτώματα της Omicron 5 είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Ν. Τζανάκης.
«Πολλοί αναφέρουν ότι δεν μπορούν να ανέβουν τα σκαλιά.
Έχω παρακολουθήσει 200 περιστατικά τον τελευταίο μήνα και η εντύπωση μου είναι ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ καλά από άποψη συμπτωματολογίας.
Τα συμπτώματα είναι ναι μεν ενοχλητικά αλλά παροδικά.
Ελάχιστοι είχαν εκδηλώσει μια μικρή πνευμονία.
Δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα στους πνεύμονες, οι εισαγωγές είναι άνθρωποι που έχουν άλλα νοσήματα τα οποία επιβαρύνονται και από τη μόλυνση» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης.

Ψηλά τα κρούσματα

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, ο κ.Τζανάκης είπε ότι έχει αρχίσει να διαφαίνεται η κορύφωση του κύματος, η οποία βάσει των επιδημιολογικών μοντέλων όπως είπε υπολογίζεται στο διάστημα 15-25 Ιουλίου.
«Κατά μέσο όρο θα δούμε 20.000 με 22.000 κρούσματα εκείνο το διάστημα» υποστήριξε ο κ. Τζανάκης, τονίζοντας ότι αρχίζει η σταδιακή αποκλιμάκωση σε πολλές περιφερειακές ενότητες στη χώρα που «έβρασαν από τα κρούσματα», όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, το Ηράκλειο καθώς ο δείκτης μεταδοτικότητας έχει πέσει κάτω από τη μονάδα, το οποίο όπως είπε σημαίνει ότι υπάρχει ύφεση.
«Τα κρούσματα θα παραμείνουν ψηλά και τον Αύγουστο, καθώς οι κοινωνικές συνθήκες δεν επιτρέπουν ιδιαίτερη αισιοδοξία» ανέφερε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος έκανε λόγο για «θερμό» καλοκαίρι από πλευράς κρουσμάτων, αν και τόνισε ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη κυρίως στις ΜΕΘ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης