Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Γιατί παραμένουν ψηλά τα κρούσματα covid – Τι προσφέρει η 4η δόση

Βασιλακόπουλος: Γιατί παραμένουν ψηλά τα κρούσματα covid – Τι προσφέρει η 4η δόση
Όσοι είναι άνω των 50 ετών και έχουν εμβολιαστεί με 4 δόσεις, αντιμετωπίζουν 4 φόρες λιγότερο κίνδυνο να πεθάνουν είπε ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα
Στις αιτίες που διατηρούν στα ύψη τα κρούσματα covid αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος εκτίμησε πως αυτά θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα και το επόμενο διάστημα.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βασιλακόπουλος είπε για πως τρεις κυρίως λόγους θα καταγράφονται ακόμα πολλά κρούσματα.
Συγκεκριμένα, ανέφερε την άρση όλων των μέτρων σε όλη την Ευρώπη, η οποία έγινε για να ξαναλειτουργήσει ξανά φυσιολογικά η κοινωνία, η ταυτόχρονη επικράτηση των υποπαραλλαγών Omicorn 4 -5 καθώς και το πέρασμα του χρόνου από την τρίτη δόση, που έχει ως αποτέλεσμα, όσο περνούν οι μήνες από την εμβολιαστική κάλυψη τόσο αυτή μειώνεται.
Ερωτηθείς για τα οφέλη της τέταρτης δόσης, ο κ.Βασιλακόπουλος τόνισε, ότι με βάση τις μελέτες που υπάρχουν, προστατεύει τους νέους στο 50% να παρουσιάσουν κάποιο σύμπτωμα.
«Είναι επιστημονικά δεδομένο ότι στους άνω από 50 ετών, όσοι έχουν εμβολιαστεί με τις 4 δόσεις αντιμετωπίζουν 4 φορές λιγότερο κίνδυνο να πεθάνουν, σε σύγκριση με αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί με 4 δόσεις.
Πρέπει το μήνυμα να είναι σταθερό.
Δεν έχουμε άλλα εργαλεία πέρα από μάσκες, εμβόλια και χάπια» υπογράμμισε ο κ.Βασιλακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης