Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη (ΕΙΝΑΠ): Θα έρθει και στην Ελλάδα η παράλλαξη Κένταυρος, μετεξέλιξη της Omicron 2

Παγώνη (ΕΙΝΑΠ): Θα έρθει και στην Ελλάδα η παράλλαξη Κένταυρος, μετεξέλιξη της Omicron 2
Οι ειδικοί θέλουν να δουν κατά πόσο είναι μεταδοτική και εάν προκαλεί σοβαρή νόσηση είπε η κα.Παγώνη
Σχετικά Άρθρα

Τη βεβαιότητα της ότι θα έρθει και στην Ελλάδα η παράλλαξη Κένταυρος που θεωρείται ως μετεξέλιξη της Omicron 2 και που για πρώτη φορά εντοπίστηκε στην Ινδία τον περασμένο Μάιο εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.
Σε δηλώσεις της στο Mega η κα.Παγώνη είπε ότι δεν έχουμε ακόμα κρούσματα από αυτή τη μετάλλαξη, επισημαίνοντας ότι αυτό που θέλουν να δουν οι ειδικοί είναι κατά πόσο είναι μεταδοτική και εάν προκαλεί σοβαρή νόσηση.
«Οι μέχρι τώρα παραλλαγές προκαλούσαν νόσηση του ανώτερου αναπνευστικού, εάν συνεχιστεί αυτό για εμάς είναι καλό διότι δεν θα έχουμε διασωληνώσεις, δεν θα έχουμε θανάτους» είπε η κα.Παγώνη, επισημαίνοντας ωστόσο πως αυτή τη στιγμή σημειώνεται αύξηση νοσηλειών στα νοσοκομεία κατά 40%.
Η κ. Παγώνη συνέστησε να φοράμε μάσκες σε κλειστούς χώρους αλλά και στους εξωτερικούς που υπάρχει συνωστισμός ενώ μιλώντας για την τέταρτη δόση, υποστήριξε πως υπάρχουν επίσημα επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν την ωφελιμότητα της δόσης στους άνω των 60 ετών και με υποκείμενα νοσήματα.
Όπως είπε, για την ηλικιακή ομάδα 30-59 ετών δεν υπάρχουν ακόμη αρκετές μελέτες, οι οποίες ενδέχεται να υπάρξουν έως το Νοέμβριο, ενώ όσον αφορά αυτούς που έχουν κάνει την 3η δόση και έχουν νοσήσει μετά από αυτήν, είπε ότι είναι σαν έχουν κάνει την 4η δόση και δεν χρειάζεται να τη λάβουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης