Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ρέθυμνο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες λόγω αναζωπυρώσεων - Παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Ρέθυμνο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες λόγω αναζωπυρώσεων - Παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή
Σχετικά Άρθρα
Βελτιωμένη είναι η εικόνα του πύρινου μετώπου στο Ρέθυμνο, μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να ελεγχθούν οι διάσπαρτες εστίες σε Σαχτούρια, Άγιο Γεώργιο και Μέλαμπες Ρεθύμνου, όπου παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Υπό έλεγχο βρίσκονται όλα  τα μέτωπα φωτιάς στον 'Αγιο Βασίλειο Ρεθύμνου, τα οποία αναζωπυρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 18/7, ενώ εξακολυθούν αν υπάρχουν μικροεστίες και ανά διαστήματα μικρές αναζωπυρώσεις στις οποίες επεμβαίνουν άμεσα οι πυροσβεστικές δυνάμεις.
Μετά το αρχικό ξέσπασμα πυρκαγιάς στο Ροδάκινο στις 18/7, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, ένα νέο μέτωπο ανάμεσα στις Μέλαμπες και τα Σακτούρια προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση αφού οι ισχυροί άνεμοι έστελναν τις φλόγες κατευθείαν προς τον οικισμό.
Το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης του οικισμού προς Άγιο Παύλο και Ακουμιανή Γυαλιά.
Και ενώ τα Σακτούρια απειλούνταν, νέα πυρκαγιά ξέσπασε γύρω από τα χωριά Καρέ, Αμπελάκι και Κούμοι του δήμου Ρεθύμνου, δημιουργώντας νέες ανάγκες για ισχυρή παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ ακολούθησε καθώς βράδιαζε και νέα εστία κοντά στην Κρύα Βρύση αλλά και στην Αγία Γαλήνη, την οποία την πρόλαβαν.Στο μεταξύ, η φωτιά στις Καρές είναι σε πλήρη έλεγχο, ενώ έκαψε 30 στρέμματα αγροτικής γης και 35 χορτολιβαδικής.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή με επίκεντρο τα Σαχτούρια, ενώ συνεχίζουν τις προσπάθειες στον Αη Γιώργγη, καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και το έργο της κατάσβεσης δυσχαιρένουν οι ισχυροί άνεμοι, ενώ εφόσον χρειαστεί θα συνδράμουν και τα εναέρια μέσα.
Σημειώνεται ότι εναέρια μέσα ακόμη δεν έχουν σηκωθεί, ενώ στις 18/7  η δυνατότητα ρίψεων νερού από ελικόπτερα ήταν περιορισμένη, λόγω των θυελλωδών ανέμων,  με αποτέλεσμα το κύριο βάρος πυρόσβεσης να είχαν αναλάβει οι επίγειες δυνάμεις με τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τα πεζοπόρα τμήματα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης