Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πυροσβεστική για πυρκαγιά: Από Διώνη και Δασαμάρι έως και τη λεωφόρο Μαραθώνος τα ενεργά μέτωπα - Οι διάσπαρτες εστίες, στα νοσοκομεία 30 άτομα

Πυροσβεστική για πυρκαγιά: Από Διώνη και Δασαμάρι έως και τη λεωφόρο Μαραθώνος τα ενεργά μέτωπα - Οι διάσπαρτες εστίες, στα νοσοκομεία  30 άτομα
Η κατάσταση στην βορειοανατολική, Βόρεια και βορειοδυτική πλευρά της πυρκαγιάς βελτιώνεται διαρκώς και αυτή τη στιγμή εκεί δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο

Στη Διώνη και το Δασαμάρι έως και τη λεωφόρο Μαραθώνος επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, όπου εντοπίζονται τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς που ξεκίνησε χθες (19/7)στην Πεντέλη, ενώ συνεχής βελτίωση παρατηρείται στη βορειοανατολική, βόρεια και βορειοδυτική πλευρά της πυρκαγιάς και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγό, Γιάννης Αρτοποιός, ένα μικρό μέτωπο εξελίσσεται δυτικά του οικισμού Ντράφι, διάσπαρτες εστίες υπάρχουν στην περιοχή της Ανθούσας, ενώ δυνάμεις έχουν παραταχθεί και κατά μήκος της λεωφόρου Μαραθώνος για τον περιορισμό της πυρκαγιάς στο βόρειο τμήμα της.
«Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν αδιάλειπτα στο πεδίο. Παραμένει πρώτη μας προτεραιότητα η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, αλλά και η προστασία των κρίσιμων δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας και της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών», σημείωσε.
new_3.JPG
Οι δυνάμεις

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, αυτή τη στιγμή επιχειρούν οχήματα και στελέχη της πυροσβεστικής, ενώ περιοδικά επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.
Ακόμη, μέσω των μηνυμάτων του 112 και με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιούνται οργανωμένες απομακρύνσεις πολιτών σε έκταση που αφορά 90.000 κατοίκους, ενώ 30 άτομα έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 3 εγκαυματίες.
Οι υπόλοιπες διακομιδές αφορούσαν άτομα που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και ελαφρείς τραυματισμούς - μεταξύ αυτών και 3 πυροσβέστες - από τις περιοχές της Παλλήνης, του Γέρακα, της Ανθούσας και της Πεντέλης.
Παράλληλα, σε  διασπορά βρίσκονται 10 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για διακομιδές ατόμων που ενδέχεται να χρειαστούν βοήθεια, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών.
Κατά τη διαδικασία της προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών, 50 άτομα μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους. Επρόκειτο κυρίως για συμπολίτες μας από μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και άτομα με αναπηρία.
Ήδη, για την χαρτογραφική αποτύπωση της περιοχής που επλήγη από την πυρκαγιά, έχει ήδη ενεργοποιηθεί η υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με δεδομένο ότι και για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές.
Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει ήδη αναπτύξει κλιμάκια για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.
Τέλος, επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός άνδρα στην Ανθούσα εντός της οικείας του, πιθανότατα από αυτοπυροβολισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης