Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Κορύφωση του έκτου πανδημικού κύματος - Βραδεία αποκλιμάκωση των κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες

Βασιλακόπουλος: Κορύφωση του έκτου πανδημικού κύματος - Βραδεία αποκλιμάκωση των κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες
"Ο ιός εξελίσσεται. Θα μάθουμε να ζούμε για κάποιο διάστημα με τον ιό» , ανέφερε ο Θ. Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

"Είμαστε στην κορυφή αυτού του επιδημικού κύματος. Από τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει μια βραδεία αποκλιμάκωση" στα κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ αν "τώρα όσοι είναι πάνω από 50 ετών κάνουν την αναμνηστική τρίτη ή τέταρτη δόση, το φθινόπωρο θα μας βρει πολύ πιο θωρακισμένους", τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος.
Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε ότι τον Ιούλιο ότι φτάσαμε να έχουμε 400 εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι οποίες είναι πολλές για καλοκαίρι και δυστυχώς έχουμε "πολλούς θανάτους ανθρώπων μεγάλης ηλικίας, με υποκείμενα νοσήματα, εν πολλοίς ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι με τις αναμνηστικές δόσεις".
Ο ίδιος το γεγονός ότι ο κόσμος δείχνει να μην προβληματίζεται για τους 35 – 40 νεκρούς καθημερινά και προτιμά να εκθέτει τον εαυτό τους σε κίνδυνο.
Όπως ανέφερε «ο κορωνοϊός δεν έφυγε δυστυχώς, παρά τον παγκόσμιο ενθουσιασμό στα τέλη της άνοιξης ότι τελειώσαμε. Ο ιός εξελίσσεται. Θα μάθουμε να ζούμε για κάποιο διάστημα με τον ιό».
Αναφερόμενος στο τι πρέπει να αναμένουμε όταν ανοίξουν τα σχολεία και όλοι κλειστούν στα σπίτια τους,  εστίασε στο γεγονός ότι το κλίμα στην Ελλάδα μας ευνοεί σε σχέση με άλλες χώρες.
Σχετικά με το πρωτόκολλο που ισχύει για όσους έχουν νοσήσει, τόνισε ότι ακόμα και όταν το διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό βγαίνει αρνητικό, δεν σημαίνει ότι ο ιός δεν είναι μέσα μας και η πιθανότητα να κολλήσουμε κάποιον άλλο είναι μικρότερη.

Περί εμβολίων

"Η ελπίδα μέχρι τότε είναι ότι θα έχουν υπάρξει τα επικαιροποιημένα εμβόλια. Αν τώρα όσοι είναι πάνω από 50 ετών κάνουν την αναμνηστική τρίτη ή τέταρτη δόση το φθινόπωρο θα μας βρει πολύ πιο θωρακισμένους", υπογράμμισε.
Μάλιστα, για τα επικαιροποποιημένα εμβόλια ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε ότι θα είναι μισό καινούργιο, μισό παλιό.

Ευλογιά των πιθήκων

Τέλος, ο κ. Βασιλακόπουλος κάνοντας αναφορά στην ευλογιά των πιθήκων για την οποία υπάρχει εμβόλιο, εξήγησε ότι λόγω του συγκεκριμένου τρόπου μετάδοσης, το μέσο άνθρωπο που έχει μια πιο συγκρατημένη σεξουαλική ζωή δεν τον απασχολεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης