Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Μπορεί να αγγίξουν τους 800 οι θάνατοι το επόμενο 15νθήμερο - Πάνω από μισό εκατ. τα ενεργά κρούσματα

Τζανάκης: Μπορεί να αγγίξουν τους 800 οι θάνατοι το επόμενο 15νθήμερο - Πάνω από μισό εκατ. τα ενεργά κρούσματα

Μετά τις 25 Αυγούστου, οι αναλύσεις δείχνουν σαφή αποκλιμάκωση όλων των δεικτών, με τον Σεπτέμβριο να παρουσιάζει αρκετά καλή εικόνα, συμφωνα με τον Ν. Τζανάκη

«Ο αριθμός των θανάτων ενδέχεται το επόμενο δεκαπενθήμερο να προσεγγίσει τους 800. Η κατάσταση στις ΜΕΘ θα παραμείνει σταθερή, καθότι ο ιός έχει αλλάξει και δεν προκαλεί βλάβες στο κατώτερο αναπνευστικό που να απαιτούν μηχανική υποστήριξη», τονίζει ο  καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.
Μάλιστα, ο κ. Τζανάκης, όπως αναφέρει στην εφημερίδα Realnews, η τωρινή κατάσταση δείχνει κορύφωση και βραδεία αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, αλλά με σχετική επιμονή των εισαγωγών και ανοδική τάση των θανάτων.
Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα, σύμφωνα με τις αναλύσεις του Παρατηρητηρίου Δημόσιας Υγείας και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, εκτιμώντας πως είναι περισσότερα από μισό εκατομμύριο, ενώ αποκλιμάκωση αναμένεται το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, αυτή η επιδημιολογική εικόνα θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι τις 20 Αυγούστου, ενώ από τη στάση όλων την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου θα κριθεί εάν θα πάμε σε περαιτέρω επιδείνωση των δεικτών μέσα στον τρέχοντα μήνα.
Για μετά τις 25 Αυγούστου, οι αναλύσεις δείχνουν σαφή αποκλιμάκωση όλων των δεικτών, με τον Σεπτέμβριο να παρουσιάζει αρκετά καλή εικόνα, συμπληρώνει.

Η πορεία της πανδημίας το φθινόπωρο

Σε ό,τι αφορά την πορεία της πανδημίας το φθινόπωρο, ο κ. Τζανάκης εκτιμά ότι τα τωρινά και τα μελλοντικά επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι θα συνεχίσουμε να ζούμε με ανάπτυξη επάλληλων πανδημικών εξάρσεων με έναν τροποποιημένο ηπιότερο ιό, που δημιουργεί όμως ανησυχίες και προβληματισμούς, με τη μεγαλύτερη να αφορά την τάση του ιού να μολύνει και να απειλεί τη ζωή των ευάλωτων και ηλικιωμένων.
Όπως ο ίδιος υπογραμμίζει, «έχουμε πλέον την εμπειρία, αλλά και τα θεραπευτικά όπλα που μας επιτρέπουν αισιοδοξία. Θα πρέπει να συστηματοποιηθεί η χρήση των αντιικών φαρμάκων, να αξιοποιηθούν τα νέα μακροχρόνιας δράσης προστατευτικά αντισώματα σε όσους τα χρειάζονται και να γενικευτούν οι αναμνηστικοί εμβολιασμοί σε όσους έχουν συσταθεί. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι , σωστά εμβολιασμένοι, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, συμβάλλοντας στη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου και προστατεύοντας εμμέσως τους ευάλωτους συνανθρώπους μας».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης