Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Είμαστε στην έκτη εβδομάδα αποκλιμάκωσης της πανδημίας

Βασιλακόπουλος: Είμαστε στην έκτη εβδομάδα αποκλιμάκωσης της πανδημίας
Θα έπρεπε να προβλέπεται αρνητικό τεστ κορωνοϊού για τους εκπαιδευτικούς μετά από νόσηση είπε ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως διανύουμε την έκτη εβδομάδα αποκλιμάκωσης της πανδημίας διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος επισημαίνοντας πως αυτή είναι και η αιτία που η επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία έγινε χωρίς μάσκες και τεστ.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βασιλακόπουλος υποστήριξε ότι «σήμερα που θα ανακοινωθούν τα νέα δεδομένα από τον ΕΟΔΥ, στοιχηματίζω με πολύ υψηλή πιθανότητα να κερδίσω ότι θα είναι η 7η εβδομάδα αποκλιμάκωσης, άρα πάμε σχολείο μας όπως και όλος ο πολιτισμένος κόσμος, χωρίς ιδιαίτερα μέτρα».
Ο κ. Βασιλακόπουλος παρατήρησε πάντως ότι το πρωτόκολλο θα έπρεπε να προβλέπει αρνητικό τεστ κορωνοϊού για τους εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν στις τάξεις μετά από νόσηση καθώς δεν φτάνει μόνο η μάσκα.
Για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, που υποχρεούνται να κάνουν ένα rapid test ή PCR test την εβδομάδα, ο καθηγητής τόνισε ότι ο αριθμός όσων δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει είναι μικρός, ενώ χαρακτήρισε όχι ιδιαίτερα ευφυή επιλογή το να μην έχει εμβολιαστεί κάποιος.
«Το να κάνει ένα rapid τεστ για να προστατεύει το υπόλοιπο περιβάλλον στοιχειωδώς, είναι το μίνιμουμ κόστος διατήρησης της ξεροκεφαλιάς του», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης