Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεμιστοκλέους: Ανοίγει το απόγευμα η πλατφόρμα με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά των παραλλαγών Ο4 και Ο5

Θεμιστοκλέους: Ανοίγει το απόγευμα η πλατφόρμα με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά των παραλλαγών Ο4 και Ο5
Στις  3 Οκτωβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά των μεταλλάξεων Οmicron 4 και Omicron 5 του κορωνοϊού
Σχετικά Άρθρα

Στις 3 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά των παραλλαγών 4 και 5 της Omicron και η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού ανοίγει σήμερα (27/9), το απόγευμα, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους.
«Δεν αναμένουμε κάποιο άλλο εμβόλιο, έχουμε πλέον το πιο σύγχρονο, επικαιροποιημένα εμβόλιο», ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Θεμιστοκλέους, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως η σύσταση αύτη τη στιγμή είναι να εμβολιαστούν τα άτομα άνω των 60 ετών, άτομα νεαρότερων ηλικιών που πάσχουν από συγκεκριμένες παθήσεις, υγειονομικοί, άτομα που δουλεύουν σε οίκους ευγηρίας ή φροντίζουν ανοσοκατεσταλμένους - ευπαθή άτομα.
Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει γενικότερη σύσταση για όλο τον πληθυσμό, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις δεν αναμένουμε έξαρση αυτή τη στιγμή έτσι ώστε να αλλάξουν οι οδηγίες στον εμβολιασμό.
«Οι οδηγίες θα αλλάξουν αν έχουμε ξαφνικά παρά πολλά κρούσματα και μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία ή κάποια μετάλλαξη που δεν είναι τόσο ήπια» υπογράμμισε.
Σημείωσε δε, ότι για τα παιδιά δεν υπάρχει γενική σύσταση για να εμβολιαστούν με αναμνηστική δόση, παρά μόνο εάν υπάρχει κάποιο σοβαρό νόσημα ή αν συντρέχουν άλλοι λόγοι, όπως για παράδειγμα για να πάνε σε κάποια σχολεία στο εξωτερικό, όπως στην Αμερική που απαιτούνταν αναμνηστική δόση.
Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι ήδη έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση της πανδημίας που δεν προκαλεί μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία, ενώ έχουμε μια ηπιότερη μετάλλαξη σε σχέση με πριν.
Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της υποπαραλλαγής Omicron BA1.
Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Υπουργείο Υγείας: Στην Ελλάδα τα επικαιροποιημένα εμβόλια Pfizer BA 4/5 

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια Pfizer BA 4/5 έχει παραλάβει η χώρα μας και οι πρώτοι εμβολιασμοί με αυτά θα ξεκινήσουν στις 3/10, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας, η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους της αναμνηστικής δόσης θα ανοίξει τις απογευματινές ώρες σήμερα 27/9/2022 και οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 3/10/2022.
Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι οι συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τη χορήγησή έχουν αναρτηθεί (στο https://emvolio.gov.gr/sites/default/files/systasieeegiatihorigisianamnistikisdosismetaepikairopoiimenadidynamaemvoliaenantitoykoronoioy.pdf).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης