Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Έλεγχοι σε επιχειρήσεις εμπορίας παλαιών μετάλλων (scrap) στη Θεσσαλονίκη – Οι παραβάσεις

ΕΛ.ΑΣ: Έλεγχοι σε επιχειρήσεις εμπορίας παλαιών μετάλλων (scrap) στη Θεσσαλονίκη – Οι παραβάσεις

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο δράσης για την καταπολέμηση της κλοπής και παράνομης διακίνησης οχημάτων της προτεραιότητας EMPACT

Φορολογικές παραβάσεις, αλλά και παραβάσεις σχετικά με την εργατική νομοθεσία διαπιστώθηκαν κατά τους αστυνομικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις εμπορίας παλαιών μετάλλων (scrap), που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα δύο 24ωρα στη Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα, από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν στις 10-11/10 έλεγχοι σε επιχειρήσεις εμπορίας παλαιών μετάλλων (scrap), στη Θεσσαλονίκη, για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.
Σημειώνεται ότι, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο δράσης για την καταπολέμηση της κλοπής και παράνομης διακίνησης οχημάτων της προτεραιότητας EMPACT (Ευρωπαϊκή Πολυκλαδική Πλατφόρμα κατά των Εγκληματικών Απειλών), για το οργανωμένο έγκλημα κατά της ιδιοκτησίας, με την κωδική ονομασία «MOBILE 5».

Οι παραβάσεις

Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

  • Στην πρώτη εταιρία, να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού και να μην έχουν εκδοθεί φορολογικά στοιχεία, για την αγορά παλαιών μετάλλων.
  • Στη δεύτερη εταιρία, να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.
  • Στην τρίτη επιχείρηση, να μην έχουν εκδοθεί φορολογικά στοιχεία, για αγορά παλαιών μετάλλων (scrap), βάρους 1.080 κιλών και αξίας 21.600 ευρώ.

Στις παραπάνω περιπτώσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΠΕΚΑ και ΣΕΠΕ) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες ως προς την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης