Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έλενα Ακρίτα: Έχω διαβήτη, δεν βρίσκω την ένεσή μου γιατί την παίρνουν κι αυτοί που κάνουν δίαιτα

Έλενα Ακρίτα: Έχω διαβήτη, δεν βρίσκω την ένεσή μου γιατί την παίρνουν κι αυτοί που κάνουν δίαιτα
Ανάμεσα σε αυτούς που ήρθαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα είναι και η Έλενα Ακρίτα, η οποία με μία αιχμηρή ανάρτηση, αποκάλυψε ότι έχει διαβήτη και ότι δεν βρίσκει την ένεσή της, καθώς και αυτή συγκαταλέγεται μεταξύ των προϊόντων που έχουν γίνει ανάρπαστα
Σε απόγνωση οι διαβητικοί, οι οποίοι δεν μπορούν να προμηθευτούν αρκετά από τα φάρμακά τους, καθώς τα αγοράζουν άνθρωποι που θέλουν να χάσουν βάρος. Αποτέλεσμα, να δημιουργούνται σοβαρές ελλείψεις, με τα συγκεκριμένα σκευάσματα να εξαφανίζονται από τα ράφια των φαρμακείων παρά τις εκκλήσεις.
Ανάμεσα σε αυτούς που ήρθαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα είναι και η Έλενα Ακρίτα, η οποία με μία αιχμηρή ανάρτηση, αποκάλυψε ότι έχει διαβήτη και ότι δεν βρίσκει την ένεσή της, καθώς και αυτή συγκαταλέγεται μεταξύ των προϊόντων που έχουν γίνει ανάρπαστα.
"Εχω διαβήτη τύπου 2, αναζητώ και δεν βρίσκω την ένεση Trulicity που είναι σε έλλειψη, γιατί την παίρνουν κι αυτοί που κάνουν δίαιτα. Καλά για το Ozempic ούτε λόγος. Σύμφωνα με την έκθεση του Ε.Ο.Φ (Απρ. 2023) λείπουν 235 φάρμακα από τις προθήκες, αλλά δεν πειράζει υπάρχουν πάντα τα τάματα, το ξεμάτιασμα και οι λαμπάδες στο μπόι μας" έγραψε χαρακτηριστικά η γνωστή δημοσιογράφος και υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αδιανόητη αύξηση στη ζήτηση του Ozempic

Το Ozempic στο οποίο αναφέρεται η Έλενα Ακρίτα, είναι ένας από τα φάρμακα των διαβητικών τα οποία έχουν "εξαφανιστεί". Η ζήτηση είναι τέτοια που ενώ το 2021 διατέθηκαν στην ελληνική αγορά περίπου 50.000 σκευάσματα, ο αριθμός αυτός 7πλασιάστηκε το 2022 φτάνοντας τις 362.000.
Στην Ελλάδα, ανάρπαστη έχει γίνει και η σεμαγλουτίδη. Το συγκεκριμένο φάρμακο είναι ενέσιμο και προορίζεται για τη θεραπεία του διαβήτη "τύπου 2" αλλά τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις του, αφού φαίνεται να οδηγεί σε γρήγορη απώλεια βάρους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης