Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τι συμβαίνει με το Protagon;- Οι ψευδώνυμοι αρθρογράφοι με φωτογραφίες από τη Google, οι καταγγελίες και η απάντηση του site

Τι συμβαίνει με το Protagon;- Οι ψευδώνυμοι αρθρογράφοι με φωτογραφίες από τη Google, οι καταγγελίες και η απάντηση του site
Η ουσία της υπόθεσης δεν είναι όμως ότι κάποιοι γράφουν με ψευδώνυμα, ούτε ότι χρησιμοποιούν fake φωτογραφίες, αλλά ότι είναι φανατικά αντι- ΣΥΡΙΖΑ
Πληθώρα σχολίων έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι τουλάχιστον 3 αρθρογράφοι του Protagon είναι ψευδώνυμοι και μάλιστα όχι απλώς ψευδώνυμοι, αλλά και οι φωτογραφίες που κοσμούν τα άρθρα, είναι αγορασμένες από τράπεζες φωτογραφιών σύμφωνα με το XYZ Contagion.
Το γεγονός ότι κάποιοι γράφουν με ψευδώνυμα είναι μια γνωστή πρακτική στον δημοσιογαφικό κόσμο, πολλοί είναι αυτοί που υπογράφουν κείμενα με ψευδώνυμο, αλλά το ιδιαίτερο στην περίπτωση αυτή είναι ότι χρησιμοποιούνται και ψεύτικες φωτογραφίες. Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί φυσικά ότι δεν υπάρχει κάτι το επιλήψιμο στην υπόθεση, αλλά η "αποκάλυψη" πήρε μεγάλες διαστάσεις, γιατί όλοι οι αρθρογράφοι που αναφέρονται είναι πολύ αντι- ΣΥΡΙΖΑ και όπως σημειώνει η ΕφΣυν και το Documento, είναι όχι απλώς τοξικοί και δηλητηριώδεις απέναντι στην αριστερά αλλά και υμνητές του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Τα 5 "πρόσωπα" που καταγγέλλονται ως ανύπαρκτα, είναι οι αρθρογράφοι Δημήτρης Ευθυμάκης, Αλέκος Παπαναστασίου, Πέτρος Καράς, Ματίνα Δελή και Ανδρέας Στασινός. Όπως γράφει η ΕφΣυν και ο Δημήτρης Κανελλόπουλος "καταλαβαίνω ότι στο Protagon οι δήθεν Ευθυμάκης, Παπαναστασίου και Στασινός (ίσως και άλλοι) θα είναι κάποιοι που δεν θέλουν να φαίνονται. Κατανοητό. Αλλά έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ψεύτικα ονόματα και, ακόμα χειρότερα, ψεύτικες φωτογραφίες; 

Όλοι οι αρθρογράφοι είναι αντι- ΣΥΡΙΖΑ

Η ουσία της υπόθεσης δεν είναι όμως ότι κάποιοι γράφουν με ψευδώνυμα, ούτε ότι χρησιμοποιούν fake φωτογραφίες, αλλά ότι είναι φανατικά αντι- ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα τα media του ΣΥΡΙΖΑ έψαξαν ορισμένα από τα άρθρα των συγκεκριμένων αρθρογράφων ώστε να δώσουν βαρύτητα στην καταγγελία και να προσδώσουν στη υπόθεση χαρακτήρα συνωμοσίας.

Η απάντηση του Protagon

Η χρήση ψευδωνύμων στη δημοσιογραφία είναι κοινή και αποδεκτή πρακτική, στην Ελλάδα και διεθνώς, και χρησιμεύει για να προστατεύονται οι αρθρογράφοι και οι πηγές τους. Άλλοτε τα ψευδώνυμα είναι αληθοφανή και άλλοτε εμφανώς κατασκευασμένα, και άλλοτε τα ψευδώνυμα είναι ατομικά, και χρησιμοποιούνται από ένα πρόσωπο, και άλλοτε ομαδικά, και χρησιμοποιούνται από διαφορετικά πρόσωπα.
Σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη για τα ψευδώνυμα κείμενα, όπως και για το υπόλοιπο site, την έχουν ο εκδότης και διευθυντής του.
Η χρήση ψευδωνύμων στο Protagon.gr εφαρμόζεται τουλάχιστον από το 2016.
Είναι αξιοσημείωτο πως κάποιοι όψιμοι "ερευνητές" του Διαδικτύου (ψευδώνυμοι οι ίδιοι!) το ανακάλυψαν τώρα, μέσα στην προεκλογική περίοδο, ίσως επειδή δεν συμφωνούν με τις απόψεις που εκφράζουν οι αρθρογράφοι. Αλλά αυτό το τελευταίο είναι άσκηση πολιτικής. Το Protagon.gr, από την πλευρά του, θα συνεχίσει να ασκεί δημοσιογραφία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης