Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δραματική η κατάσταση στον Βόλο, παραμένει χωρίς νερό η πόλη – Δεκάδες αποκλεισμένα χωριά στο Πήλιο

Δραματική η κατάσταση στον Βόλο, παραμένει χωρίς νερό η πόλη – Δεκάδες αποκλεισμένα χωριά στο Πήλιο
Διανέμονται εμφιαλωμένα νερά δωρεάν από τον Δήμο Βόλου σε διάφορες περιοχές
Σχετικά Άρθρα
Χωρίς νερό παραμένει ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, αλλά και δεκάδες χωριά του Πηλίου που επίσης δεν έχουν ρεύμα.
Στον Βόλο γίνονται μεγάλες προσπάθειες να αποκατασταθούν οι κατεστραμμένες υποδομές που αφορούν την υδροδότηση, αν και τεχνικές υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ κατάφεραν να δώσουν νερό για δύο ώρες στο κέντρο Βόλου και τη Νέα Ιωνία, που όμως δεν ήταν πόσιμο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλου, Αχ. Μπέο, για την κανονικότητα στην υδροδότηση μπορεί και να χρειαστούν 15 -20 ημέρες.
Σημειώνεται ότι διανέμονται εμφιαλωμένα νερά δωρεάν από τον Δήμο Βόλου σε διάφορες περιοχές, ενώ συνεχίζονται και οι προσπάθειες άντλησης υδάτων από υπόγεια κτιρίων.
Μάλιστα, λόγω νερών στα υπόγεια του ΤΕΕ Μαγνησίας, έχει τεθεί υποσταθμός της ΔΕΗ εκτός λειτουργίας και δεν τροφοδοτεί με ρεύμα την περιοχή.
Παράλληλα, στους δρόμους σε συνοικίες του Βόλου, όπως το Παλαιό Λιμεναρχείο, τα Παλαιά, η Παπαδιαμάντη, η Παγασών, ο 'Αγιος Παντελεήμονας, το Ορφανοτροφείο, γίνονται προσπάθειες να καθαριστούν από τις λάσπες και τα φερτά υλικά που έφεραν τα νερά από την υπερχείλιση του χειμάρρου Κραυσίδωνα.

Στο Πήλιο

Αποκαταστάθηκε η οδική σύνδεση του Βόλου με το Νότιο Πήλιο με την τοποθέτηση από τον Ελληνικό Στρατό μιας γέφυρας τύπου Belley στη θέση αυτής που κατέρρευσε μεταξύ Καλών Νερών και Μπούφας επί του χειμάρρου Πελεγκρίνο.
Ωστόσο, εξακολουθούν τα προβλήματα στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο του Νοτίου Πηλίου, όπου παραμένουν αποκομμένες περιοχές, ενώ δεν υπάρχει πρόσβαση στο Ανατολικό Πήλιο, καθώς έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο.
Αποκλεισμένη παραμένει η Ζαγορά, το Πουρί, το Ανήλιο, το Χορευτό, το Μούρεσι, η Μακρυρράχη, το Ξουρίχτι και η Τσαγκαράδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης