Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαζική η ανταπόκριση του κόσμου στους δήμους της Αττικής για βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς

Μαζική η ανταπόκριση του κόσμου στους δήμους της Αττικής για βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς
Η έκκληση που έχει γίνει είναι για εμφιαλωμένα νερά, τρόφιμα μακράς διάρκειας, παιδικές και βρεφικές τροφές, τροφές για ζώα, είδη υγιεινής, κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους, power bank, φακούς, ενώ κάποιοι δήμοι έχουν κάνει έκκληση και για ιατροφαρμακευτικό υλικό
Συγκινητική είναι η ανταπόκριση του κόσμου, στις δράσεις συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και εμφιαλωμένων νερών, που οργανώνουν οι δήμοι της Αττικής, για βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Άνθρωποι κάθε ηλικίας προσέρχονται μαζικά και προσφέρει ο καθένας αυτό που μπορεί. Μάλιστα, οι πρώτες αποστολές έχουν ήδη ξεκινήσει για τις πληγείσες περιοχές, όπως αυτές των δήμων Περιστερίου, Γαλατσίου, Γλυφάδας, Παλαιού Φαλήρου και Αχαρνών.
Η έκκληση που έχει γίνει είναι για εμφιαλωμένα νερά, τρόφιμα μακράς διάρκειας, παιδικές και βρεφικές τροφές, τροφές για ζώα, είδη υγιεινής, κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους, power bank, φακούς, ενώ κάποιοι δήμοι έχουν κάνει έκκληση και για ιατροφαρμακευτικό υλικό.
Δράσεις συγκέντρωσης ανακοίνωσαν και οι:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Στο Α' ΚΑΠΗ (Καλαντζάκου 7) από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού: Πραγματοποιεί τη δράση σήμερα Δευτέρα έως τις 6 το απόγευμα στο Νέο Δημαρχείο (Λ. Δημοκρατίας 61).
Δήμος Ασπροπύργου: Στο κτίριο των Κοινωνικών Δομών (Νικολάου Πλαστήρα 17) έως και την Παρασκευή (15/9), από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
Δήμος Κρωπίας: Στην είσοδο του Δημαρχείου από σήμερα έως και την Τετάρτη (13/9) από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Δήμος Λαυρεωτικής: Στα Δημαρχεία Λαυρίου και Κερατέας, τις καθημερινές από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
Δήμος Μάνδρας: Στο κτίριο του ΚΑΠΗ καθημερνά από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 7 το βράδυ.
Δήμος Μαρκόπουλου: Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Παπαδημητρίου 33) και στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής στο Πόρτο Ράφτη, από σήμερα έως και την Τετάρτη (13/9) από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.
Δήμος Μεγαρέων: Στα γραφεία της Δομής Κοινωνικών Υπηρεσιών (Μινώας & ΠΕΟΑΚ) και στη Νέα Πέραμο στο παλαιό Δημαρχείο, καθημερινά τις εργάσιμες ώρες.
Δήμος Παιανίας: Σήμερα και αύριο Τρίτη (12/9) στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Λάμπρου Ανδρίκου & Αγίας Τριάδος), από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Δήμος Πεντέλης: Στο Δημαρχείο μέχρι και την Παρασκευή (15/9), από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
Δήμος Πετρούπολης: Στην αίθουσα Γυμναστικής του Δημοτικού Κολυμβητηρίου (Ελαιών & Κ. Βάρναλη), από σήμερα έως και την Παρασκευή (15/9), από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
Δήμος Σαρωνικού: Στο Δημαρχείο και στις Κοινωνικές Δομές Αναβύσσου (Ζαΐμη & 25ης Μαρτίου), από σήμερα έως και την Τετάρτη (13/9), από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: Ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο και συνεχίζεται σήμερα έως τις 7 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού.
Θυμίζουμε πως συγκέντρωση ειδών έχουν ανακοινώσει από την Παρασκευή και πραγματοποιούν και οι δήμοι Αγίας Παρασκευής, Αγίου Δημητρίου, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Βριλησσίων, Βύρωνα, Γαλατσίου, Γλυφάδας, Δάφνης-Υμηττού, Διονύσου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Ηρακλείου, Ιλίου, Καισαριανής, Καλλιθέας, Κηφισιάς, Μαραθώνα, Μεταμόρφωσης, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Ιωνίας, Νέας Σμύρνης, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Παλαιού Φαλήρου, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδας, Φυλής, Χαϊδαρίου, Χαλανδρίου κα Ωρωπού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης