Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απαντούν οι δανειολήπτες ελβετικού φράγκου στην κρατική αδιαφορία

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απαντούν οι δανειολήπτες ελβετικού φράγκου στην κρατική αδιαφορία
Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου δηλώνουν τη απογοήτευση τους για τη στάση της Πολιτείας, σημειώνοντας ότι τους έχει κυριεύσει
Στους δρόμους βγαίνουν οι δανειολήπτες του ελβετικού φράγκου το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο για να πουν ακόμη μία φορά ότι πληρώνουν για περισσότερα από 10 χρόνια το δάνειο τους το οποίο αντί να μειώνεται αυξάνεται διότι η ισοτιμία ευρώ – ελβετικού φράγκου είναι οδυνηρή για τους δανειολήπτες.
Πήραν δάνειο 250.000 ευρώ πριν από 15 χρόνια και η οφειλή είναι στις 350.000.
Είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα που έχουν να διηγηθούν οι ίδιοι και συμπληρώνουν ότι έχουν χαθεί περιουσίες και αναμένεται να χαθούν και περισσότερες αν το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δεν παρέμβει στο θέμα.
Τα πιστωτικά ιδρύματα έδωσαν ευρώ για την αγορά κατοικίας αλλά ο υπολογισμός των δόσεων γίνεται με βάση την ισοτιμία ευρώ – ελβετικού φράγκου η οποία τους «έπνιξε.»

Οι συγκεντρώσεις Σάββατο 4 Νοεμβρίου

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 π.μ στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στη οδό Νίκης 5-7. Στη Θεσσαλονίκη στις 4 το απόγευμα επι των οδών Τσιμισκή και Ι.Δραγούμη και στο Ηράκλειο στις 4 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης.
Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου δηλώνουν τη απογοήτευση τους για τη στάση της Πολιτείας , σημειώνοντας ότι τους έχει κυριεύσει.
η απελπισία, για την εγκληματική κανονικότητα που έχει επιβληθεί από τις τράπεζες με την «σιωπή» όλων των κυβερνήσεων, στο τριπλασιασμό των οφειλών, της αύξησης των δόσεων και λόγω αισχρής πολιτικής στη «δήθεν αγοράς και πώλησης του Ελβετικού», με ευθύνη των κυβερνήσεων, πάνω στα δάνειά μας.
Προσθέτουν ότι συνεχίζεται ασταμάτητα ο εμπαιγμός σε κάθε επίπεδο. Η ισοτιμία του Ελβετικού φράγκου, έφτασε στο 0.92 και με πρόβλεψη ακόμα και 0.85.
Η τελευταία κατευθυνόμενη και προαναγγελθείσα από τον προηγούμενο υπουργό κ. Στουρνάρα απόφαση του Αρείου Πάγου του 2023 και σε χρόνο ρεκόρ, εξανέμισε κάθε τελευταία αυταπάτη για «δικαστικές λύσεις» στο πρόβλημά μας.
Πολύ περισσότερο που οι Αρεοπαγίτες χρησιμοποίησαν πολιτικά και όχι νομικά επιχειρήματα, επιβεβαιώνοντας ότι το παιχνίδι παίζεται στο πολιτικό πεδίο, αυτό που από την αρχή λέει η επιτροπή.
Όπου θέλουν είναι πολιτικό και νομοθετούν, όπου θέλουν να σε αποφύγουν, σε πετούν στις «τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις».
Το θέμα πλέον δεν, είναι στα χέρια βουλευτών και υπουργών, αλλά σε επίπεδο αποφάσεων της κυβέρνησης και μόνο. Αυτή είναι η κοινοβουλευτική διαδικασία, που όλοι μας δεν πρέπει να αγνοούμε και δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης