Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης: «Εγώ είμαι αυτός που θα τελέσει το πρώτο γάμο ομοφυλόφιλων»

Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης: «Εγώ είμαι αυτός που θα τελέσει το πρώτο γάμο ομοφυλόφιλων»
Πρόκειται για τον πολιτικό γάμο δύο ανδρών
Η ισότητα στον γάμο νομοθετήθηκε, με το σχετικό νομοσχέδιο να εξασφαλίζει 176 «ναι» στη Βουλή των 300, και πλέον αναμένεται η δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ, ώστε τα ομόφυλα ζευγάρια της χώρας μας να έχουν τη δυνατότητα να συνάψουν πολιτικό γάμο.
Μάλιστα η πρώτη αγγελία γάμου ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα δημοσιεύτηκε σε σημερινή 16/2 εφημερίδα, αποκαλύπτοντας ότι η τελετή θα λάβει χώρα στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης. Πρόκειται για τον πολιτικό γάμο δύο ανδρών.
Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος σημειώνει πως «θα υποδεχτεί την εκφρασμένη και δημοσιευμένη βούληση των συνδημοτών μας να τελέσουν τον γάμο τους στην πόλη μας σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Αναμένουμε τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ και τις πιθανές υπουργικές αποφάσεις που θα διευκρινίζουν διαδικαστικά ζητήματα, ώστε ο γάμος τους να πραγματοποιηθεί με όλα τα στοιχεία της νομιμότητας, όπως είναι και η επιθυμία τους».
Μιλώντας στο ΣΚΑΙ και στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, που θα τελέσει τον γάμο, τόνισε πως αυτή η ρύθμιση ήρθε να καλύψει ένα νομικό κενό. «Για εμάς είναι κάτι αυτονόητο, όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι απέναντι στο Σύνταγμα» δήλωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι δεν είναι γνωστή ακόμη η ημερομηνία, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα ακολουθήσουν και άλλα ζευγάρια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης