Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οικονομική Εισαγγελία: Ποινική δίωξη σε στελέχη του ΟΣΕ για ασυντήρητα τραίνα και επικίνδυνο δίκτυο – Τα έργα που ΔΕΝ έκαναν

tags :
Οικονομική Εισαγγελία: Ποινική δίωξη σε στελέχη του ΟΣΕ για ασυντήρητα τραίνα και επικίνδυνο δίκτυο – Τα έργα που ΔΕΝ έκαναν

Για τα αδικήματα της απιστίας ή της ηθικής αυτουργίας στην απιστία

Σχετικά Άρθρα

Η Οικονομική Εισαγγελία άσκησε την Παρασκευή (17/5/2024) νέα κακουργηματική ποινική δίωξη για πλημμελή εκτέλεση της σύμβασης συντήρησης των τρένων και για μη είσπραξη μισθωμάτων ακινήτων του ΟΣΕ. Οκτώ στελέχη των ΤΡΑΙΝΟΣΕ, «ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.» και Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΤΥ) παραπέμπονται κατά περίπτωση για τα αδικήματα της απιστίας ή της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.
Το πρώτο σκέλος της υπόθεσης, η μη εκτέλεση της σύμβασης συντήρησης τρένων, αφορά σε στελέχη της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της «ΓΑΙΑΟΣΕ» και της «ΕΕΣΤΥ».
Το δεύτερο σκέλος, η μη είσπραξη μισθωμάτων, αφορά σε στελέχη των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και «ΓΑΙΑΟΣΕ».
Οι κατηγορούμενοι φέρονται να μην εκτέλεσαν πλήρως την σύμβαση συντήρησης αμαξοστοιχιών για ποσά συνολικά 5,5 εκατ. ευρώ που είχαν ήδη καταβληθεί ή να μην εισέπραξαν μισθώματα ακινήτων του ΟΣΕ συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.
Την δικογραφία ανέλαβε ανακριτής, ο οποίος θα καλέσει τους κατηγορουμένους σε απολογία αφού μελετήσει τα στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης