Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο Παναθηναϊκός θέλει να θυμίσει στον Ολυμπιακό την… ΑΕΚ – Πότε γύρισε σειρά τελικών από… 2-0;

Ο Παναθηναϊκός θέλει να θυμίσει στον Ολυμπιακό την… ΑΕΚ – Πότε γύρισε σειρά τελικών από… 2-0;
O Ολυμπιακός άντεξε την πίεση του Παναθηναϊκού και έκανε το 2-0 στην σειρά των τελικών της Stoiximan Basket League. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται μία νίκη για να στεφτούν πρωταθλητές Ελλάδος, ενώ ο Παναθηναϊκός αναζητά μία υπέρβαση ανάλογη με αυτής της ΑΕΚ το 2002 με «θύμα» ξανά τον Ολυμπιακό!

Πολλοί ίσως περίμεναν πως ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός θα παρέσερνε με την απίστευτη φόρα του τον Ολυμπιακό, και θα κατακτούσε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, και τον τίτλο της Stoiximan Basket League.
Με το πέρας των δύο πρώτων αγώνων όμως, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Ο πεισμωμένος Ολυμπιακός, που κουβαλούσε ένα τεράστιο «πρέπει» στη σειρά, για να διασώσει τη σεζόν του, έχει στριμώξει τον Παναθηναϊκό στα σχοινιά, και απέχει μόλις μία νίκη από το πρωτάθλημα. 

Όσο δύσκολο κι αν φαντάζει μία ανατροπή σε τέτοια σειρά, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, έχει και την κλάση και την προσωπικότητα να την επιχειρήσει. Κι αν νιώσει πως βρίσκεται σε αδιέξοδο και κυνηγά κάτι ακατόρθωτο, μπορεί να... στρέψει το βλέμμα στη μοναδική φορά που έχει συμβεί κάτι τέτοιο, με «θύμα» πάλι τον Ολυμπιακό, αλλά όχι με «δράστη» τον αιώνιο αντίπαλό του.
Συγκεκριμένα, θα χρειαστεί να ταξιδέψουμε 22 χρόνια πίσω, για να εντοπίσουμε μια τέτοια ανατροπή, σε μια σεζόν που αποτελεί σταθμό στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.
Κι αυτό γιατί το 2002, η ΑΕΚ ανέτρεψε το εις βάρος της 2-0 κόντρα στον Ολυμπιακό, και κατέκτησε το 8ο και τελευταίο της μέχρι σήμερα πρωτάθλημα και πρώτο μετά το 1970.

Στους τελικούς του 2002, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με διπλό στο ΟΑΚΑ επί της «Ένωσης». Το τελικό 74-82, μετά από δύο παρατάσεις, έσκασε σαν βόμβα, καθώς οι ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν χωρίς τους Φορντ, Ρίσασε και Τόμιτς, που είχαν τιμωρηθεί από τα επεισόδια στα ημιτελικά με τον Παναθηναϊκό. Η νέα νίκη του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, έφερε εσωστρέφεια και απογοήτευση στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, η οποία όμως λειτούργησε συσπειρωτικά.
Διαβάστε περισσότερα εδώ:

www.bankingnews.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης