Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών: Νέα πρόεδρος η Ελένη Κοντογεώργου

Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών: Νέα πρόεδρος η Ελένη Κοντογεώργου
Η Ελένη Κοντογεώργου ήταν η νικήτρια της εκλογικής αναμέτρησης με 489 σταυρούς επί των 889 εγκύρων ψήφων, ενώ ο Στυλιανός Ρεβέλας 403 σταυρούς

Μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου(ΣΣΕΑΠΑΔ) εξέλεξε τη νέα του πρόεδρο. Πρόκειται για την Ειρήνη Κοντογεώργου, η οποία μετά την επικράτησή της έναντι του Στυλιανού Ρεβέλα, θα είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στο αξίωμα, ενώ θα είναι επίσης και πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος. 
Η Ελένη Κοντογεώργου ήταν η νικήτρια της εκλογικής αναμέτρησης με 489 σταυρούς επί των 889 εγκύρων ψήφων, ενώ ο Στυλιανός Ρεβέλας 403 σταυρούς. 
Η νέα πρόεδρος του μεγαλύτερου δικηγορικού συλλόγου της χώρας δήλωσε μετά τα αποτελέσματα: «Είμαι βαθύτατα συγκινημένη και ευχαριστώ από καρδιάς τους συναδέλφους μου που με εμπιστεύθηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους. Υπόσχομαι δε ότι θα φανώ αντάξια των προσδοκιών τους. Επίσης ευχαριστώ τον ανθυποψήφιό μου κ. Στέλιο Ρέβελα, διότι διεξήγαμε με αξιοπρέπεια και αλληλοσεβασμό τον προεκλογικό μας αγώνα».
Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από την πρώτο εκλογικό γύρο τέθηκε ο επί σειρά χρόνων πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου (ΣΣΕΑΠΑΔ) Γιώργος Ρούσκας.
Ειδικότερα, κατά τον πρώτο γύρο εκλογών, ψήφισαν 1.179 συμβολαιογράφοι και βρέθηκαν 53 Λευκά, 10 Άκυρα και 1.116 Έγκυρα.
Ο κ. Ρεβέλας έλαβε 393 ψήφους, η κυρία Κοντογεώργου 369 και ο κ. Ρούσκας 354.

Ποια είναι η Ελένη Κοντογεώργου

H Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Λύκειο Αταλάντης Φθιώτιδας. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο και στην Εγκληματολογία στο Πανεπιστήμιο Giessen της Γερμανίας με υποτροφία του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Παράλληλα εργάστηκε ως ειδική σε πρότυπα προγράμματα επανένταξης (με μεθαδόνη) ναρκομανών και αλκοολικών εγκληματιών, κυρίως ανηλίκων. Άσκησε το λειτούργημα του Συμβολαιογράφου αρχικά ως συμβολαιογράφος Αχαρνών Αττικής μέχρι το 2000 και έκτοτε ως συμβολαιογράφος Αθηνών.
Από το έτος 1997 έως και σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου εκλεγείσα με το συνδυασμό «Σύγχρονη Συμβολαιογραφία». Διετέλεσε Γενική Γραμματέας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου από την 1-1-2006 μέχρι τις 9-6-2009.
Συμμετείχε στο Συμβούλιο των Συμβολαιογραφιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CNUE) από το 2004 μέχρι και το 2009. Διετέλεσε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 1ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Νομικών που έγινε στην Αθήνα Εξελέγη μέλος του Διαρκούς Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Συμβολαιογραφίας (UINL) το 1998 στο Μπουένος Άιρες και από το 2010 επίτιμο μέλος του.
Συμμετείχε το 2003 ως ειδική σύμβουλος με γερμανούς εμπειρογνώμονες (νομικούς και οικονομολόγους) σε πολύμηνο πρόγραμμα συνεργασίας του Κέντρου Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οργάνωση της δημόσιας διοίκησης, του δικαστικού συστήματος (κυρίως ποινικού) και της συμβολαιογραφίας ως θεσμού της προληπτικής δικαιοσύνης στο Καζακστάν με τον Γερμανο Καθηγητή του Αστικού Δικαίου και τ. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Κάτω Σαξωνίας Dr. Volker Hillebrand για την κατάρτιση του πρώτου κώδικα των Καζάκων συμβολαιογράφων σύμφωνα με τις αρχές της «λατινικής» συμβολαιογραφίας και προετοίμασε την ένταξη της συμβολαιογραφίας αυτής στη Διεθνή Ένωση Συμβολαιογραφίας (UINL).
Το 2006 ορίσθηκε μέλος της ιδρυτικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Συμβολαιογραφικού Δικτύου European Notarial Network (ENN/RNE), που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Συμβουλίου των Συμβολαιογραφιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CNUE) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης σε συνεργασία με το CNUE και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργάνωσε το 2005 στην Αθήνα (Ίδρυμα Χόρν) το Πρόγραμμα Formanote για την επιμόρφωση των συμβολαιογράφων σε θέματα διασυνοριακών σχέσεων οικογενειακού δικαίου. Δίδαξε από το 1997 έως και το 2009 στα σεμινάρια επιμόρφωσης των νέων συμβολαιογράφων, στους οποίους παρείχε (σε έντυπη μορφή) κωδικοποιημένη από την ίδια.
Συμμετείχε ως εισηγήτρια στα σεμινάρια συμβολαιογραφικού δικαίου, του Τομέα Ιδιωτικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Κέντρου Δικανικών Μελετών. Ήταν εθνική εισηγήτρια στο 23ο Διεθνές Συνέδριο Λατινικής Συμβολαιογραφίας, που διεξήχθη στην Αθήνα από 30 Σεπτεμβρίου μέχρι 5 Οκτωβρίου 2001 και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου αυτού. Έχει δημοσιεύσει μελέτες και άρθρα για φορολογικά και πολεοδομικά θέματα σε σχέση με τους συμβολαιογράφους και την ιστορία της συμβολαιογραφίας σε ελληνικά και ξένα νομικά περιοδικά και στον ημερήσιο τύπο. Είναι μέλος της Ένωσης Ελληνίδων Νομικών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης