Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ - Φήμες για κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «H Αυγή»

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ - Φήμες για κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «H Αυγή»
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυκλοφορία του κυριακάτικου φύλλου θα συνεχιστεί κανονικά, όπως και η λειτουργία του site
Σχετικά Άρθρα
(upd) Αναταραχή επικρατεί τις τελευταίες ώρες στα γραφεία της εφημερίδας «Η Αυγή».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι της εφημερίδας (κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ) ενημερώθηκαν για το κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης. Στον αντίποδα, η κυκλοφορία του κυριακάτικου φύλλου θα συνεχιστεί κανονικά, όπως και η λειτουργία του site.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι ανακοινώσεις έγιναν από τον οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαυροκεφαλίδη.
Σημειώνεται ότι «Η Αυγή» εκδόθηκε στις 24 Αυγούστου 1952. Έκτοτε κυκλοφορεί ανελλιπώς κάθε μέρα, εκτός από το διάστημα της επτάχρονης δικτατορίας. Η χούντα έκλεισε την εφημερίδα και κατάσχεσε το τυπογραφείο της. Η έκδοση της εφημερίδας αποκαταστάθηκε το 1974.
Πάντως, σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια... παρέμβαση για τη διάσωση της, τότε ο Στέφανος Κασσελάκης, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει συνδέσει το όνομα του με το κλείσιμο μιας ιστορικής εφημερίδας. Κι αυτό σε μια περίοδο, όπου δέχεται εσωκομματικά πυρά ότι παρακάμπτει τα κομματικά όργανα και ότι έχει μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα προσωποπαγές κόμμα.

Έντονη διαμαρτυρία για την αναστολή της καθημερινής έκδοσης της ΑΥΓΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναστείλει την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας «ΑΥΓΗ».
Όπως αναφέριε, αυτός ο «ξαφνικός θάνατος» αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων.
Ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και κατά το παρελθόν αλλά συνάντησαν τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων και τα όποια σχέδια αναστολής της έκδοσης ματαιώθηκαν.
Η διακοπή της καθημερινής έκδοσης του ιστορικού εντύπου, στο οποίο υπηρέτησαν κορυφαίοι συνάδελφοι και πολιτικοί προερχόμενοι από την Αριστερά, αποτελεί πλήγμα για τον Κλάδο και τραυματίζει την πολυφωνία στην Ενημέρωση.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει τη στάση της, να διαβουλευθεί με τις ενώσεις και τους εργαζόμενους και δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων.

Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου

Την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή» με σκοπό την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας “avgi.gr”, ανακοίνωσε επισήμως το διοικητικό συμβούλιο της εφημερίδας. Η ανακοίνωση, όπως δημοσιεύεται στο avgi.gr, ακολουθεί:
«Στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο, την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή» με σκοπό την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας “avgi.gr”
Σημειώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια, σε συνάρτηση και της επικρατούσας κατάστασης στα έντυπα μέσα, οι πωλήσεις της καθημερινής έντυπης έκδοσης σ΄ όλη τη χώρα δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 750 φύλλα ημερησίως.
Το διοικητικό συμβούλιο θα παρουσιάσει το πλάνο του για τον εκσυγχρονισμό του Μέσου και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.
Καλούμε τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες που αποτελούν διαχρονικά τη δύναμη της εφημερίδας, να τη στηρίξουν και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Αθήνα, 25/06/2024».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης