Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Ο Μαραθώνιος της… ζωής μου, μαζί με την κόρη μου!» (part 2): Ο Κώστας Σταμάτης τρέχει ξανά, αψηφά τον πόνο και περνά μηνύματα σε όλους μας!

«Ο Μαραθώνιος της… ζωής μου, μαζί με την κόρη μου!» (part 2): Ο Κώστας Σταμάτης τρέχει ξανά, αψηφά τον πόνο και περνά μηνύματα σε όλους μας!
Κάθε συνέντευξη είναι διαφορετική. Και σίγουρα, η συζήτησή μου με τον Κώστα Σταμάτη απέχει χιλιόμετρα από όσα έχω κάνει την τελευταία τριετία. Μία συγκλονιστική ιστορία ενός μπαμπά, που δεν ήθελε να πει «όχι» στο παιδί του. Που έτρεξε μαζί με την «δική» του Βαρβάρα το 2021 στον Μαραθώνιο, έχοντάς την στο καρότσι της, και αποφασίζει να το κάνει ξανά το 2024! Περνά μηνύματα, εξηγεί πώς σκέφτεται και θέλει απλά να τερματίσει. Διότι όπως λέει και εκείνος… «Θέλω να δείξω στο παιδί μου πως αν δεν θυσιάσεις πράγματα, δεν θα καταφέρεις κάτι. Θέλω να θυμάται τον μπαμπά της να παλεύει». Και οι ημέρες μετρούν αντίστροφα…
Συνέντευξη στον Δημήτρη Μανάκο

Τρία χρόνια μετά. Τρία έτη που έχει μεγαλώσει. Τρία έτη που όπως όλοι μας, έτσι και αυτός, είναι πιο… κουρασμένος. Δουλεύει, δίνει τον δικό του αγώνα, συντηρεί την οικογένειά του και την υπέροχη κόρη του. Την Βαρβάρα.
Πριν από περίπου 1000 ημέρες, είχε συμμετάσχει στον Μαραθώνιο του 2021 και τερμάτισε. Δεν το έκανε όμως για να δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές του. Το έκανε για το 4άχρονο παιδί του, που βρέθηκε δίπλα του, σε καροτσάκι και ο Κώστας Σταμάτης την έσπρωχνε για να φτάσουν μαζί.
Τα κατάφεραν! Η Βαρβάρα όμως, ήταν σχεδόν… μωρό. Πόσα να θυμάται, πόσα να έχει στην μνήμη της. Ένα βράδυ, κάθονταν και κοιτούσαν φωτογραφίες και βίντεο από εκείνη την ημέρα.
«Μπαμπά, μπορούμε να το κάνουμε ξανά;». Αυτό ειπώθηκε. Και αυτό ήταν! Ο Κώστας θα το κάνει ξανά, εν έτει 2024. Ήδη προετοιμάζεται για αυτό. Θα δώσει ξανά το παρών, σε έναν από τους πιο δύσκολους Μαραθωνίους του κόσμου, αυτόν της Αθήνας, για χάρη του παιδιού του.
Για να θυμηθεί, για να την κάνει να αντιληφθεί πως όλα χρειάζονται προσπάθεια για να γίνουν, για να δει πώς είναι να «θυσιάζεις» πράγματα, για να δει τον μπαμπά της να «παλεύει» επειδή του το… ζήτησε εκείνο το βράδυ!
Οι ημέρες περνούν, ο Μαραθώνιος πλησιάζει. Ας χειροκροτήσουμε όλοι μας τον Κώστα Σταμάτη. Ακόμη και να μην τον γνωρίζουμε. Διότι αυτό που κάνει για το παιδί του, σε συνδυασμό με τα μηνύματα που θέλει να περάσει και στους άλλους «μπαμπάδες», μόνο αξιέπαινε μπορούν να χαρακτηριστούν.

Διαβάστε περισσότερα στο BNSports.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης