Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Στον Καναδά η διαπραγμάτευση του πρώτου ΕΤF με Bitcoin

Στον Καναδά η διαπραγμάτευση του πρώτου ΕΤF με Bitcoin

Η Ontario Securities Commission ενέκρινε τη διαπραγμάτευση του Purpose Bitcoin ETF – Εν αναμονή της απάντησης της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC)

Σχετικά Άρθρα

Η αρμόδια αρχή της κεφαλαιαγοράς του Καναδά (Ontario Securities Commission) ενέκρινε τη διαπραγμάτευση του πρώτου fund ETF με bitcoin στον κόσμο, παρέχοντας στους επενδυτές την ευκαιρία να υποκύψουν στη γοητεία των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με μαρτυρία ενός διαχειριστή κεφαλαίων τον οποίο επικαλείται δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2021.
Η Ontario Securities Commission ενέκρινε τη διαπραγμάτευσητ του Purpose Bitcoin ETF, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας που έχει έδρα το Τορόντο, Purpose Investments Inc.
Η αρμόδια αρχή επιβεβαίωσε την έγκριση στο Reuters.
«Το εν λόγω ETF θα είναι το πρώτο στον κόσμο που θα επενδύει άμεσα σε Bitcoin, με κανονική εκκαθάριση των συναλλαγών όχι στην αγορά παραγώγων, επιτρέποντας στους επενδυτές εύκολη και αποτελεσματική πρόσβαση στην αναδυόμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων των κρυπτονομισμάτων», δήλωσε η Purpose Investments.

Πλεονεκτήματα

Οι επενδυτές μπορούν ανταλλάσσουν bitcoin χρησιμοποιώντας μέσω futures (συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης) στο χρηματιστήριο παραγώγων CME.
Μπορούν επίσης να αγοράσουν επενδυτικά προίόντα «κλειστού τύπου», όπως το Bitcoin Fund στο Χρηματιστήριο του Τορόντο.
Ένα κεφάλαιο ETF θα μπορούσε να προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα στους επενδυτές, όπως η αγορά στην καθαρή αξία του ενεργητικού και όχι με premium (ασφάλιστρο), δήλωσε ο Arthur Salzer, διευθύνων σύμβουλος της Northland Wealth Management

Στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, οκτώ επιχιερήσεις προσπάθησαν χωρίς επιτυχία από το 2013 να δημιουργήσουν ένα bitcoin ETF, σύμφωνα με τον Todd Rosenbluth, διευθυντή του ETF και την έρευνα αμοιβαίων κεφαλαίων στο CFRA με έδρα τη Νέα Υόρκη.
Μεταξύ των θεμάτων τα οποία προβληματίζουν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ είναι η δυνατότητα χειραγώγησης της αγοράς και η διαδικασία των ελέγχων (audits) για να επιβεβαιώσουν εάν ένα ETF διαθέτει πράγματι τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία.

Τα αιτήματα

«Ενώ ορισμένοι αναμένουν ότι η έγκριση του ETF από τον Καναδά θα ακολουθηθεί από την αντίστοιχη στις ΗΠΑ αναμένουμε από τη SEC (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) υπό νέα ηγεσία να να εξετάσει μερικές από τα αιτήματα της VanEck και άλλων εταιρειων», δήλωσε ο Rosenbluth.
Η VanEck είναι μια εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων με έδρα τη Νέα Υόρκη.
Ο Gary Gensler, πρώην πρόεδρος της bitcoin, Commodity Futures Trading Commission διορίστηκε πρόεδρος της SEC τον περασμένο μήνα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης