Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

MicroStrategy: Θα χρηματοδοτήσει με νέο δανεισμό την αγορά επιπλέον bitcoins

MicroStrategy: Θα χρηματοδοτήσει με νέο δανεισμό την αγορά επιπλέον bitcoins
Το σχέδιο αποκάλυψε ο CEO της εταιρείας Michael Saylor σε συνέντευξή του στο Bloomberg – Η εταιρεία έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της 90.531 bitcoins αξίας περίπου 2,2 δισ. δολαρίων
Σχετικά Άρθρα
Στο ενδεχόμενο ανάληψης μεγαλύτερου χρέους προκειμένου να κατευθυνθεί στη χρηματοδότηση αγοράς Bitcoin εκ μέρους εταιρείας ως μέρος της στρατηγικής της όσον αφορά τη διαχείριση των ταμειακών της διαθεσίμων αναφέρθηκε ο διάσημος οπαδός του κρυπτονομίσματος και επικεφαλής της MicroStrategy Michael Saylor σε συνέντευξή του στο Bloomberg την Πέμπτη 2021.
«Ήμασταν αρκετά ξεκάθαροι ότι εξετάζουμε να κατευθύνουμε χρηματοδότηση μέσω της υπεραξίας των μετοχών και της έκδοσης χρέους», προκειμένου να αγοράσουμε περισσότερα Bitcoin, δήλωσε ο Saylor στο Bloomberg Crypto Summit.
«Είναι λογικό να αγοράζουμε όσα περισσότερα από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία μπορούμε», υπογράμμισε.

Σπάνιο αγαθό

Ο Saylor υπήρξε ένας από τους κορυφαίους υποστηρικτές της μετατροπής της ρευστότητας της εταιρείας σε Bitcoin, επισημαίνοντας ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική της Fed κυρίως όσον αφορά τον πληθωρισμό τον έπεισε να επενδύσει τα αποθεματικά της MicroStrategy.
Μέχρι στιγμής, λίγοι έχουν ακολουθήσει, αν και νωρίτερα αυτό το μήνα η Tesla ανακοίνωσε ότι επένδυσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια από τη διαθέσιμη ρευστότητα ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε Bitcoin.

Εξόρυξη

Οι υποστηρικτές του Bitcoin αναδεικνύουν το γεγονός ότι μόλις 21 εκατομμύρια κρυπτονομίσματα που μπορούν να «εξορυχθούν» με την τρέχουσα έκδοση του λογισμικού κρυπτογράφησης.
Ο Saylor περιέγραψε το Bitcoin ως «το πλέον σπάνιο περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο».
Το όριο στη δυνατότητα εξόρυξης αναμένεται να επιτευχθεί έως το 2140.

Σπανιότητα

Ο Saylor δήλωσε στη συνέντευξη ότι οι εταιρείες πρέπει να κινούνται με βάση το κόστος του κεφαλαίου, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να συνεργαστούν θεσμικούς θεματοφύλακες προκειμένου να διακρατήσουν το Bitcoin τους.
«Αν θέλετε να διατηρήσετε την παραγωγή υπεραξίας για τους μετόχους θα πρέπει να διαθέτετε περιουσιακά στοιχεία με μικρή προσφορά (μεγάλη σπανιότητα)», επισήμανε.
«Το Bitcoin είναι το πιο υψηλής διακυμανσης, σπάνιο, μη συσχετισμένο περιουσιακό στοιχείο που μπορείτε να αγοράσετε» σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης