Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Panetta (ΕΚΤ): Σε ορίζοντα πενταετίας η υιοθέτηση του ψηφιακού ευρώ

Panetta (ΕΚΤ): Σε ορίζοντα πενταετίας η υιοθέτηση του ψηφιακού ευρώ

Το ψηφιακό ευρώ δεν είναι τεχνικό ζήτημα αλλά θα επηρεάσει παγκόσμια τις χρηματοπιστωτικές αγορές καθώς και ολόκληρη την κοινωνία, επισήμανε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Fabio Panetta

Περί τα μέσα του έτους θα ήταν δυνατόν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην έκδοση του ψηφιακού ευρώ, αλλά η επισημη υιοθέτηση του νομίσματος θα χρειαστεί περίπου μια πενταετία, δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Fabio Panetta την Παρασκευή 19 Μαρτίου σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Εάν η διαδικασία προχωρήσει φέτος, θα υπάρξει μια διετής φάση διενέργειας ερευνών καθώς και μια φάση δοκιμαστικής εφαρμογής δύο έως τριών ετών, υπογράμμισε ο Panetta σε ομιλία του σε συνέδριο.

Αντίκτυπος

«Τα πέντε χρόνια είναι μεγάλο διάστημα, αλλά θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι το ψηφιακό ευρώ δεν είναι απλό ζήτημα και περιορίζεται στην τεχνική διάστασή του», δήλωσε.
«Η εισαγωγή του αναπόφευκτα θα ασκήσει πολύ ισχυρό αντίκτυπο όχι μόνο στο σύστημα πληρωμών και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, τόσο εγχώριες όσο και διεθνείς, αλλά και ευρύτερα σε ολόκληρη την κοινωνία».
Να σημειωθεί ότι η πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι ελπίζει η διαδικασία για το ψηφιακό ευρώ να ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης