Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bailey (ΒοΕ): Σε λίγα χρόνια η υιοθέτηση του ψηφιακού νομίσματος – Σημαντικές οι επιπτώσεις

Bailey (ΒοΕ): Σε λίγα χρόνια η υιοθέτηση του ψηφιακού νομίσματος – Σημαντικές οι επιπτώσεις

Η υιοθέτηση ενός ψηφιακού νομίσματος θα επηρεάσει το σύνολο της οικονομίας από τον καθορισμό των επιτοκίων έως την προστασία των προσωπικών δεδομένων, σημείωσε ο ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας Andrew Bailey

Σχετικά Άρθρα

Ενδέχεται να υπάρχει κάποιος ρόλος (σ.σ. στην οικονομία) για την υιοθέτηση ενός ψηφιακού νόμισματος που υποστηρίζεται από το κράτος στη Βρετανία, αν και θα υπάρξουν μείζονες επιπτώσεις από τον καθορισμό των επιτοκίων έως την προστασία των προσωπικών δεδομένων, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England – ΒοΕ) Andrew Bailey, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021.

Χρονοδιάγραμμα

«Μπορεί να καταλήξουμε στην υιοθέτηση ενός ψηφιακού νομίσματος.
Απέχουμε λίγα χρόνια μακριά αυτή τη στιγμή », δήλωσε ο Bailey σε δημόσια εκδήλωση που διοργάνωσε η BoE την Πέμπτη (13/5).

«Δεν έχουν αξία»

Ο Andrew Bailey εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι τα κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin δεν έχουν καμία αξία από μόνα τους, όπως μετέδωσε το Business Insider την Παρασκευή 7 Μαϊου 2021.
«Θα ήθελα να τονίσω μόνο όσα έχω πει μερικές φορές τα τελευταία χρόνια.
Φοβάμαι ότι δεν έχουν εγγενή αξία», τόνισε.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι οι επενδυτές δεν τους αποδίδουν αξία, επειδή μπορούν να έχουν εξωγενή αξία.
Αλλά δεν έχουν εγγενή αξία», εξήγησε ο επικεφαλής της Bank of England.
«Λυπάμαι που θα το πω: αγοράστε τα μόνο αν είστε έτοιμοι να χάσετε όλα τα χρήματά σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τα σχόλια του κυβερνήτη της Τράπεζας της Αγγλίας ήρθαν εν μέσω του ράλι στο dogecoin - ένα ψηφιακό νόμισμα που δημιουργήθηκε ως αστείο το 2013.
Το Dogecoin σημείωσε άνοδο άνω του 20.000% κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, λαμβάνοντας ώθηση από τους διάσημους που το στήριξαν, αλλά και από τα social media.

Δύσπιστος

Οι υπέρμαχοι των κρυπτονομισμάτων υποστηρίζουν ότι τα περιουσιακά στοιχεία μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα είδος «ψηφιακού χρυσού» που προσφέρει στους επενδυτές ένα ασφαλές καταφύγιο και προστασία από τον πληθωρισμό.
Άλλοι υποστηρίζουν ότι τα κρυπτονομίσματα μπορούν να καταστούν πιο αποτελεσματικά παγκόσμια δίκτυα πληρωμών από τα τρέχοντα συστήματα.
Αλλά ο Bailey εμφανίστηκε δύσπιστος, στη γραμμή της ρυθμιστικής βρετανικής Αρχής, υποστηρίζοντας ότι τα κρυπτονομίσματα δεν είναι πραγματικά νομίσματα.
«Φοβάμαι ότι το νόμισμα και το crypto είναι δύο λέξεις που δεν συμβαδίζουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της BoE.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης