Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κίνα: Θα μοιράσει δωρεάν σε λοταρία ηλεκτρονικά πορτοφόλια με 200 ψηφιακά γουάν

Κίνα: Θα μοιράσει δωρεάν σε λοταρία ηλεκτρονικά πορτοφόλια με 200 ψηφιακά γουάν
Κίνα: Σχεδιάζει λοταρία για το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας

Το Πεκίνο σχεδιάζει να ξεκινήσει μια λοταρία τον Ιούνιο για να μοιράσει δωρεάν ηλεκτρονικά πορτοφόλια που θα περιέχουν 200 ψηφιακά γουάν στους νικητές, σε άλλη μια δοκιμή στο ηλεκτρονικό γουάν (eCNY) της κεντρικής τράπεζας, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο σχετική κυβερνητική ενημέρωση.
Οι «κόκκινοι φάκελοι» -μια αναφορά στον παραδοσιακό κινεζικό τρόπο για την παροχή μετρητών- θα διανεμηθούν σε συνολικά 200.000 νικητές της λοταρίας που θα πρέπει να κατεβάσουν μια ειδική εφαρμογή για να χρησιμοποιήσουν το δώρο τους σε συγκεκριμένους εμπόρους στην κινεζική πρωτεύουσα.
Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές από τις 6 Ιουνίου.
Οι νικητές θα ανακοινωθούν λίγες ημέρες αργότερα και θα πρέπει να ξοδέψουν τα λεφτά που θα κερδίσουν μέχρι τις 20 Ιουνίου.
Η Κίνα προηγείται στην παγκόσμια κούρσα για την εισαγωγή ψηφιακών νομισμάτων των κεντρικών τραπεζών (central bank digital currencies - CBDC) και έχει πραγματοποιήσει δοκιμές σε αρκετές μεγάλες πόλεις της.
Μια δοκιμή στη Σεντζέν τον Ιανουάριο έδωσε περισσότερα από 20 εκατ. γουάν.
Η κεντρική τράπεζα της χώρας έχει θέσει στόχο να γίνει η πρώτη μεγάλη τράπεζα που θα εκδώσει ένα ψηφιακό νόμισμα, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας να διεθνοποιήσει το γουάν και να μειώσει την εξάρτηση στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα που χρησιμοποιεί το δολάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης