Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

HΠΑ: Περισσότερες αρμοδιότητες ζητεί το IRS για εποπτεία στην αγορά κρυπτονομισμάτων

HΠΑ: Περισσότερες αρμοδιότητες ζητεί το IRS για εποπτεία στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Charles Rettig ζήτησε από το Κογκρέσο μεγαλύτερες εξουσίες ως προς τη ρύθμιση και την αναζήτηση πληροφοριών 

Σχετικά Άρθρα

Χρειάζεται μεγαλύτερη εξουσία από το Κογκρέσο το αμερικανικό IRS για τη ρύθμιση της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων και ταυτόχρονα διεκδικεί τη δυνατότητα να αντπλει περισσότερα στοιχεία από τους χρήστες της, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Charles Rettig την Τρίτη 8 Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg .
«Συχνά αμφισβητούνται οι αρμοδιότητές μας, και πρέπει να έχουμε μια σαφή εντολή από το Κογκρέσο σχετικά με την εξουσία μας να συλλέγουμε όποιες πληροφορίες είναι κρίσιμες για τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων», δήλωσε ο Rettig κατά τη διάρκεια ακρόασης από την Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας.

Το σχέδιο

Η κυβέρνηση Biden πρότεινε να απαιτείται από τις πλατφόρμες συναλλαγών για κρυπτονομίσματα να δημοσιοποιούν πληροφορίες για τους πελάτες τους, συμπεριλαμβανομένων των έμμεσων ξένων επενδυτών.
Προετέινει επίσης οι επιχειρήσεις να παρέχουν γνωστοποίηση στις φορολογικές αρχές όταν λαμβάνουν κρυπτονομίσματσ αξίας άνω των 10.000 δολ..

Πάνω από 2 τρισ. δολ.

Ο Rettig σημείωσε ότι η αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων ξεπερνά τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.
«Τα περισσότερα κρυπτονομίσματα έχουν σχεδιαστεί για να παραμένουν εκτός του ραντάρ των φορολογικών αρχών», δήλωσε ο Rettig.
Το IRS εγκαλεί με τα νομικά μέσα που διαθέτει τρίτους προκειμένου να λάβει πληροφορίες σχετικά με τους κατόχους των κρυπτονομισμάτων, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητα των πηγών, δήλωσε ο Rettig.
Υπάρχει επίσης ενεργές νομικό πλαίσιο για την διερεύνηση αστικών και ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με τις συναλλαγές στην εν λόγω αγορά, αλλά ο οργανισμός (σ.σ. το IRS) χρειάζεται πρόσθετα εργαλεία και πόρους από το Κογκρέσο, υπογράμμισε ο Charles Rettig.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης