Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Fidelity: Το Bitcoin είδε ήδη τα χαμηλά του - Όλο και πιο αισιόδοξοι οι επενδυτές

Fidelity: Το Bitcoin είδε ήδη τα χαμηλά του - Όλο και πιο αισιόδοξοι οι επενδυτές

Περίπου το 55% δήλωσε ότι ήταν bullish στο Cardano από οποιοδήποτε άλλο altcoin

Σχετικά Άρθρα
Το Bitcoin (BTC) έχει ήδη δει τα χαμηλά του, με την προοπτική να είναι να παραμείνει πάνω από τα επίπεδα των 40 χιλ. δολαρίων.

Αυτό ανέφερε ο Jurrien Timmer, επικεφαλής μακρο-ανάλυσης στη Fidelity Investments, ο οποίος αν και δεν έκανε κάποια πρόβλεψη για την πορεία της τιμής του, εκτίμησε ότι το κρυπτονόμισμα έχει μόνο κέρδη μπροστά του.
Σύμφωνα με τον ίδιο η διάθεση έχει γίνει γενικά θετική μετά και τα τελευταία σχόλια από τους Elon Musk και Paul Tudor Jones.

Ο δείκτης Fear & Greed

Η Fidelity αύξησε τις δραστηριότητές της στο Bitcoin τα τελευταία χρόνια, απελευθερώνοντας μια ειδική πλατφόρμα αναλυτικών στοιχείων και μάλιστα υποβάλλει αίτηση για την έναρξη ενός ETF.
Οι ρυθμιστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών άρχισαν να εξετάζουν την αίτηση στα τέλη Μαΐου.
Εν τω μεταξύ, μια άλλη πτυχή της κρυπτογράφησης, είναι ο δείκτης Crypto Fear & Greed - ένας κλασικός δείκτης συναισθημάτων που προσθέτει στην ανοδική διάθεση.
Αφού έφτασε στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου έτους, ο δείκτης Fear & Greed ανέκαμψε στα 38/100 - πλησιάζοντας σε ουδέτερο έδαφος.
Ο δείκτης χρησιμοποιεί ένα καλάθι μέτρησης συναισθημάτων για να καθορίσει εάν οι traders είναι υπερβολικά bullish ή bearish σε μια συγκεκριμένη τιμή, και επομένως εάν τα tokens είναι ελκυστικά ή όχι.

Έρευνα: Οι επενδυτές Bitcoin είναι πιο αισιόδοξοι από ποτέ παρά την πτώση των τιμών 50%

Παρά το ότι το Bitcoin και η ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων αντιμετώπισαν μία από τις χειρότερες πτώσεις στην πρόσφατη μνήμη, οι επενδυτές είναι προφανώς πιο αισιόδοξοι από ποτέ σχετικά με την μελλοντική πορεία τους.
Αυτό συνάγεται σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας έρευνας από την εταιρεία κρυπτογράφησης Voyager Digital, σε δείγμα 3.671 traders υψηλής συχνότητας στην πλατφόρμα Voyager.
Τα ευρήματα της έρευνας αποκάλυψαν ότι το 81% των ερωτηθέντων είναι πιο σίγουροι για το μέλλον της κρυπτογράφησης, ακόμη και μετά τη βίαιη πτώση των τιμών τον Απρίλιο και τον Μάιο, όπου το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα έχασαν περισσότερο από το 50% της αξίας τους.
Από τότε πολλά έχουν ανακάμψει σημαντικά, αν και η αγορά παραμένει ευμετάβλητη.
Παρ 'όλα αυτά, το 87% των ερωτηθέντων της έρευνας δήλωσαν ότι σκοπεύουν να αυξήσουν το ποσοστό τους στην κρυπτογράφηση τους κατά το επόμενο τρίμηνο - από 80% το ίδιο το πρώτο τρίμηνο.

Ποια κρυπτονομίσματα είναι ελκυστικά

Μεταξύ των altcoins που δήλωσαν οι ερωτηθέντες ότι ήταν πιο αισιόδοξοι, το Cardano (ADA) αποδείχθηκε το πιο δημοφιλές.
Περίπου το 55% δήλωσε ότι ήταν bullish στο Cardano από οποιοδήποτε άλλο altcoin, με το Dogecoin (DOGE) να έρχεται στη δεύτερη (11%) θέση, ακολουθούμενο από το LINK του Chainlink (6%) και το DOT του Polkadot (6%).
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Voyager Digital Steve Ehrlich δήλωσε ότι είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε τη συνεχή πίστη στην αγορά κρυπτογράφησης παρά την πρόσφατη πτώση.
«Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επενδυτών είναι πιο σίγουροι για το μέλλον της κρυπτογράφησης δείχνει πώς οι άνθρωποι βλέπουν την αστάθεια του Μαΐου σε πολλά περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης ως ευκαιρία αγοράς», δήλωσε ο Ehrlich.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης