Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ο Ρώσος ολιγάρχης Oleg Deripaska ζητά από την Τράπεζα της Ρωσίας να υιοθετήσει το bitcoin

Ο Ρώσος ολιγάρχης Oleg Deripaska ζητά από την Τράπεζα της Ρωσίας να υιοθετήσει το bitcoin

Το 2018, το τμήμα Εξωτερικών Ελέγχου Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις κατά του Deripaska και ορισμένων εταιρειών του

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Oleg Deripaska θέλει η Τράπεζα της Ρωσίας, η κεντρική τράπεζα της χώρας, να υιοθετήσει κρυπτονομίσματα, αναφέροντας ως παράδειγμα τον νόμο για τα bitcoin του Ελ Σαλβαδόρ.

«Μέχρι και το Ελ Σαλβαδόρ συνειδητοποίησε τη χρησιμότητα του bitcoin για τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο επίκεντρο των αμερικανικών κυρώσεων ο Deripaska

Ο δισεκατομμυριούχος Oleg Deripaska είναι ο ιδρυτής της Basic Element, ενός ρωσικού βιομηχανικού ομίλου που επικεντρώνεται σε τομείς όπως το αλουμίνιο, την ενέργεια, τις κατασκευές και τη γεωργία.
Το 2018, το τμήμα Εξωτερικών Ελέγχου Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις κατά του Deripaska και ορισμένων εταιρειών του.
Σύμφωνα με τον Forbes, η καθαρή του αξία ανέρχεται σήμερα σε 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυξάνονται οι πιέσεις προς τις ρωσικές αρχές

Ο Deripaska αναρωτήθηκε πότε οι εξελίξεις στις χρηματοοικονομικές τεχνολογίες (fintech) θα «τρυπήσουν το τείχος της δεισιδαιμονίας» της Τράπεζας της Ρωσίας.
Αμφισβήτησε επίσης ένα και πότε οι Ρώσοι πολίτες θα «λάβουν ένα πραγματικό χρηματοδοτικό μέσο που θα διασφαλίζει την ανεξαρτησία στα κανάλια του εξωτερικού εμπορίου», αντί απλώς «επίσημες απαντήσεις και δελτία τύπου σχετικά με την «ανάπτυξη του ψηφιακού ρουβλίου».
Τον περασμένο μήνα, το Bitcoin.com News ανέφερε ότι η Τράπεζα της Ρωσίας ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα πρωτότυπο του ψηφιακού ρουβλιού έως το τέλος του έτους.
Το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας (CBDC) θα σχεδιαστεί ως ένας μοναδικός ψηφιακός κωδικός αποθηκευμένος σε ειδικά ηλεκτρονικά πορτοφόλια και θα γίνει ένα πλήρες μέσο πληρωμής που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι Ρώσοι παράλληλα με το κανονικό ρούβλι.
Εν τω μεταξύ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «θα έρθει η ώρα αναπόφευκτα που τα κρυπτονομίσματα θα διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο και θα καταλαμβάνουν ένα πολύ σημαντικό τμήμα σε διεθνείς διακανονισμούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης