Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Γερμανία: Έτοιμο το θεσμικό πλαίσιο για τα Spezialfonds - Στα 375 δισ. ευρώ εκτιμώνται οι εισροές σε Bitcoin και Ethereum

Γερμανία: Έτοιμο το θεσμικό πλαίσιο για τα Spezialfonds - Στα 375 δισ. ευρώ εκτιμώνται οι εισροές σε Bitcoin και Ethereum
Στα 375 δισ. ευρώ εκτιμώνται οι εισροές στο Bitcoin και στο Ether από τα Spezialfonds
Σχετικά Άρθρα

Νέος νόμος περί τοποθέτησης κεφαλαίων σε κρυπτονομίσματα θεσπίστηκε στη Γερμανία, ο οποίος επιτρέπει σε «ειδικά funds» (Spezialfonds) να επενδύουν έως και 20% των κεφαλαίων τους σε Bitcoin και Ethereum.
Ήδη στη Γερμανία υπάρχουν περισσότερα από 4.000 τέτοια funds, τα οποία διαχειρίζονται ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,87 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Βέβαια, μέχρι τώρα οι επενδύσεις σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία απαγορεύονταν εντελώς για τους θεσμικούς.
Σύμφωνα με μια πρόχειρη εκτίμηση, μετά από αυτή την εξέλιξη, στην αγορά των κρυπτονομισμάτων μπορεί να υπάρξουν εισροές έως και 375 δισεκ. ευρώ.
Κάπως έτσι, η Γερμανία γίνεται η πρώτη μεγάλη χώρα που προχώρησε στην άρση του περιορισμού στην επένδυση κεφαλαίων σε κρυπτονομίσματα – αν και μιλάμε για ειδικά κεφάλαια (Spezialfonds) που είναι κλειστά και μη προσβάσιμα στους μικρομετόχους.

Oι θεσμικοί δεν έχουν εγκαταλείψει το Bitcoin

Στο μεταξύ, γνωστοί και καθιερωμένοι επενδυτές-μέλη hedge funds στη Wall Street και bluechip εταιρειών έχουν πηδήξει στο… βαγόνι.
Τα πιο πρόσφατα δεδομένα μπορεί να δείχνουν πως το bitcoin έχει κολλήσει μεταξύ των 30.000 και 40.000 δολ.
Ωστόσο, τα σημάδια αυξάνονται…
Οι BlackRock, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Soros Fund Management και JP Morgan ανήκουν ακόμη στη λίστα των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που δημιούργησαν funds και υπηρεσίες για Bitcoin ή σχεδιάζουν τη μετάβασή τους στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.
Την Τρίτη 29 Ιουνίου, η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών TP ICAP ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μια πλατφόρμα συναλλαγών για κρυπτονομίσματα μαζί με τα βαρέων βαρών πιστωτικά ιδρύματα Fidelity Investments and Standard Chartered.
Και τώρα έχουμε τα Spezialfonds.
Eπίσης, τα στελέχη της βιομηχανίας θεωρούν ότι δεν υπάρχουν τόσες εκκαθαρίσεις θέσεων όσες αναφέρονται στα media:
α)Παρά τον φόβο για bear market, δεν υπήρξε αθρόα εκροή κεφαλαίων.
β)Οι θεσμικοί ακόμη έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους κρυπτονομίσματα.
γ) Το επίπεδο ενδιαφέροντος από τον παραδοσιακό χώρο χρηματοδότησης μόνο αυξάνεται.

Οι εταιρείες ακολουθούν το παράδειγμα της Microstrategy… αργά

Στις αρχές του έτους, η MicroStrategy ήταν η πρώτη αμερικανική εταιρεία που επένδυσε σε bitcoin.
Έκτοτε ο διευθύνων σύμβουλος Michael Saylor θεωρείται σημαντική μορφή στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων.
Η επένδυση της MicroStrategy πυροδότησε εικασίες ότι και άλλες μεγάλες εταιρείες ενδέχεται να την ακολουθήσουν στο ίδιο μονοπάτι.
Οι εικασίες «έδειξαν» το Twitter, την Tesla, την Apple, την Berkshire Hathaway του Warren Buffett, ακόμη και την αλυσίδα εστίασης Wendy's.
Στο μεταξύ, η MicroStrategy συνέχισε τις αγορές ενώ δανείστηκε 500 εκατ. δολ. για να αγοράσει Bitcoins.
Και ορισμένες μικρές εταιρείες εξακολουθούν να είναι «ενεργές» στο bitcoin, δήλωσε ο John Todaro, αντιπρόεδρος της Needham & Co.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης