Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Sotheby’s: Πρώτη δημοπρασία διαμαντιού 101 καρατίων με τίμημα σε Bitcoin ή Ether

Sotheby’s: Πρώτη δημοπρασία διαμαντιού 101 καρατίων με τίμημα  σε Bitcoin ή Ether
Η ιστορική δημοπρασία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, με την τιμή πώλησης να εκτιμάται ότι θα φθάσει έως και τα 15 εκατ. δολ.
Σχετικά Άρθρα

Εάν κάποιος είναι κάτοχος Bitcoin ή Ether και επιθυμεί να αγοράσει ένα διαμάντι 101 καρατίων, τότε μπορεί να συμμετάσχεις στην επικείμενη δημοπρασία του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s, o οποίος για πρώτη φορά κάνει αποδεκτά τα εν λόγω κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021.

Ασιάτες πελάτες

Η ιστορική δημοπρασία θα λάβει χώρα την προσεχή Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, με την τιμή πώλησης να εκτιμάται ότι θα ανέλθει έως και τα 15 εκατ. δολάρια.
Ο Josh Pullan, διευθυντής του τμήματος πολύτιμων αντικειμένων του Sotheby’s, δήλωσε ότι η απόφαση αποδοχής των cryptos ελήφθη, στον απόηχο του αυξανόμενο ενδιαφέροντος για πολύτιμους λίθους από μια «νεότερη και ψηφιακά ιθαγενή (native) γενιά, η οποία βρίσκεται στην Ασία».

Το διαμάντι

Το υπό δημοπρασία αντικείμενο θεωρείται από τα πλέον συλλεκτικά, καθώς πρόκειται μόλις για το τρίτο διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού και βάρους άνω των 100 καρατίων, το οποίο παραχωρείται μέσω δημοπρασίας.
Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία ένας οίκος δημοπρασιών προβαίνει σε αποδοχή των cryptos.
Μόλις τον προηγούμενο μήνα, για παράδειγμα, έργο του καλλιτέχνη δρόμου Basnkey διατέθηκε με πληρωμή μέσω Ether και Bitcoin.
Τον περασμένο Φεβρουάριο δε, ο οίκος Christie’s επέτρεψε την αγορά ενός ψηφιακού έργου τέχνης με το τίμημα να καταβάλλεται σε Ether.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης