Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Χρησμός Elon Musk για Shiba Inu και Dogecoin - Τι αναφέρει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου για τα κρυπτονομίσματα

Χρησμός Elon Musk για Shiba Inu και Dogecoin - Τι αναφέρει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου για τα κρυπτονομίσματα
Νερό στον μύλο της διαμάχης των δύο meme κρυπτονομισμάτων Dogecoin και Shiba Inu έδωσε με αρχαίο κινεζικό ρητό ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk.

Το tweet του πλουσιότερου, πλέον, ανθρώπου στον κόσμο επιγράφεται «Ανθρωπότητα».
Ευρύτερα γνωστό ως «Τετράγωνο των Επτά Βημάτων», το αλληγορικό ποίημα αποδίδεται στον Kao Xi, μέλος της κινεζικής βασιλικής οικογένειας, που έζησε μεταξύ 192 και 232 μ.Χ.
Ο θρύλος λέει ότι ο μεγαλύτερος αδερφός του Κάο στέφθηκε βασιλιάς, ωστόσο τυραννούνταν από τις υποψίες πως ο πιο δημοφιλής αδερφός του θα σφετεριζόταν στον θρόνο του, κάτι που τον ανάγκασε τον δεύτερο να δημιουργήσει ένα ποίημα το οποίο θα διακήρυττε την αθωότητά του.
Το ποίημα έλεγε: «Τα φασόλια αναφλέγονται για να βράσουν / Τα φασόλια στην κατσαρόλα φωνάζουν / Έχουμε γεννηθεί από την ίδια ρίζα / Γιατί αποτεφρώνουμε ο ένας τον άλλον με τόση ανυπομονησία;»
Ορισμένοι αναλυτές επεσήμαναν πως πηγή έμπνευσης για τον Elon Musk είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ των κρυπτονομισμάτων Dogecoin και Shiba Inu, ο οποίος συχνά υποστηρίζει το Dogecoin στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Το token Shiba Inu, το άλλο meme κρυπτονόμισμα με σήμα έναν σκύλο της ομώνυμης φυλής, έχει ξεπεράσει το Dogecoin σε κεφαλαιοποίηση.
Καθώς και η πρόθεση του Musk πίσω από τη δημοσιοποίηση του ποίηματος στο Twitter δεν είναι ξεκάθαρη, σημειώνεται πως η ροή στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης περιέχει έναν συνδυασμό «κρυπτομιμιδίων», συνδέσμους με σκίτσα Monty Python και ενημερώσεις για το λογισμικό αυτόματης οδήγησης της Tesla Inc. και τις εκτοξεύσεις SpaceX.
Στην Κίνα, η Tesla ανακάμπτει έπειτα από μια μίνι κρίση που προκάλεσε σειρά δημοσιευμάτων για προβλήματα στα αυτοκίνητά της, που αφορούσαν θέματα ασφάλειας και εξυπηρέτησης πελατών.
Τον Σεπτέμβριο, οι αποστολές της Tesla στην τοπική αγορά της Κίνας αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, παρόλο που οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης