Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Πιέσεις στα κρυπτονομίσματα... αλλά το Ελ Σαλβαδόρ οικοδομεί «πόλη bitcoin»

Πιέσεις στα κρυπτονομίσματα... αλλά το Ελ Σαλβαδόρ οικοδομεί «πόλη bitcoin»
Τον Σεπτέμβριο, το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που εισήγαγε το bitcoin ως νόμιμο χρήμα, μαζί με το δολάριο ΗΠΑ
Πάνω από 2,5% είναι οι απώλειες που σημειώνει το Bitcoin σήμερα, στα 57.622 δολάρια, την ώρα που ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε τα σχέδια του για την οικοδόμηση μιας «πόλης bitcoin».
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος Nayib Bukele είπε ότι η πόλη θα είναι κυκλική για να μιμείται το σχήμα ενός μεγάλου νομίσματος.
Θα χτιστεί στη βάση του ηφαιστείου Conchagua προκειμένου να αξιοποιήσει τη γεωθερμική του ενέργεια για την εξόρυξη bitcoin καθώς και την παροχή ενέργειας στην πόλη.
Η κατασκευή και οι υποδομές της πόλης θα χρηματοδοτηθούν εν μέρει από μια έκδοση 1 δισ. δολαρίων σε κρατικά ομόλογα που υποστηρίζονται από το κρυπτονόμισμα, είπε ο Bukele.
Η πόλη δεν θα έχει φόρους ιδιοκτησίας, εισοδήματος ή κεφαλαιουχικών κερδών, με το κόστος να καλύπτεται από τον φόρο επί των πωλήσεων και χρήματα που συγκεντρώνονται από τις εκδόσεις ομολόγων.
Ο Bukele υπολόγισε ότι η κατασκευή της δημόσιας υποδομής θα κόστιζε περίπου 300.000 bitcoins.
Τα ομόλογα θα εκδοθούν το 2022 και η κατασκευή της πόλης θα ξεκινήσει 60 ημέρες αργότερα, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Σταθερά υπέρ του bitcoin το Ελ Σαλβαδόρ

Τον Σεπτέμβριο, το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που εισήγαγε το bitcoin ως νόμιμο χρήμα, μαζί με το δολάριο ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση κυκλοφόρησε ένα ψηφιακό πορτοφόλι γνωστό ως Chivo και πρόσφερε bitcoin αξίας 30 δολαρίω σε όσους το κατέβασαν.
Περισσότερες από 200 νέες ταμειακές μηχανές εγκαταστάθηκαν επίσης σε όλη τη χώρα και οι επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να δεχτούν το κρυπτονόμισμα ως πληρωμή, όπου ήταν δυνατόν.
Η κίνηση παρουσιάστηκε ως ένας τρόπος για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας, αλλά πυροδότησε διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη χώρα, όπου το 32,7% του πληθυσμού παραμένει κάτω από το όριο της φτώχειας και μόνο το 58% έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, το οποίο είναι απαραίτητο για τις συναλλαγές με bitcoin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης