Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Kίνα: Γιατί και πού επεκτείνεται η δοκιμαστική χρήση του ψηφιακού γιουάν

Kίνα: Γιατί και πού επεκτείνεται η δοκιμαστική χρήση του ψηφιακού γιουάν
Θετικά τα συμπεράσματα από τη δοκιμαστική χρήση σε 11 πόλεις και περιφέρειες, με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες σύμφωνα με τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας
Σχετικά Άρθρα
Η Κίνα θα επεκτείνει τη δοκιμή ψηφιακού γιουάν της σε περισσότερες περιοχές από τις τρέχουσες 11 πόλεις και περιφέρειες όπου διεξάγονται δοκιμές, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, όπως μεταδίδει το Bloomberg το Σάββατο 4 Απριλίου 2022.
Η ανταπόκριση της αγοράς στη χρήση του ψηφιακού γιουάν σε πιλοτικές πόλεις και χειμερινούς Ολυμπιακούς χώρους ήταν θετική και ο αριθμός χρηστών και συναλλαγών «αυξάνονται σταθερά», δήλωσε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας το Σάββατο 4 Απριλίου 2022 μετά από συνεδρίαση υπό την προεδρία του διοικητή Yi Gang.

Διεξαγωγή έρευνας

Στο επόμενο βήμα για την προώθηση της χρήσης του ψηφιακού γιουάν, η κεντρική τράπεζα δηλωσε ότι θα εργαστεί για την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου ζωής και την πρόληψη εγκληματικών πράξεων και θα διεξαγάγει «εμπεριστατωμένη και ενδελεχή έρευνα» για τον αντίκτυπο του ψηφιακού νομίσματος στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.

Η διερεύνση

Δοκιμές έχουν πραγματοποιηθεί σε Shenzhen, Suzhou, Xiong'an, Chengdu, Shanghai, Hainan, Changsha, Xi'an, Qingdao, Dalian και στον κύκλο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022.
Η Κίνα θα προσθέσει τις Tianjin, Chongqing, Guangzhou, Fuzhou, Xiamen, Hangzhou, Ningbo, Wenzhou, Huzhou, Shaoxing και Jinhua στη σχετική λίστα των πόλεων.
Το Πεκίνο και η Zhangjiakou, οι πόλεις που φιλοξενούν από κοινού τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το ψηφιακό γιουάν μετά το τέλος των δοκιμών στους χώρους διεξαγωγής των Αγώνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης