Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Tο Ethereum οδηγεί τα κρυπτονομίσματα - Πότε θα τελειώσει η bear market σύμφωνα με τους αναλυτές

Tο Ethereum οδηγεί τα κρυπτονομίσματα - Πότε θα τελειώσει η bear market σύμφωνα με τους αναλυτές
Το ράλι ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, όταν ο προγραμματιστής του Ethereum Tim Beiko πρότεινε στις 19 Σεπτεμβρίου τη μετάβαση του blockchain, επιτέλους, από το πρωτόκολλο proof-of-work στο φιλικότερο προς το περιβάλλον proof-of-stake

Το Ether (ETH), το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, αυξήθηκε κατά 45% την τελευταία εβδομάδα, στα 1.560 δολ., ξεπερνώντας σε απόδοση τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία.
Η εξήγηση για την άνοδο είναι εύκολη… Οι traders γίνονται bullish εν όψει της αναβάθμισης του blockchain Ethereum.
Στο Twitter, το Discord και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι η «Συγχώνευση» (Μerge), η πιο σημαντική αναβάθμιση στην ιστορία του Ethereum, θα μπορούσε να οδηγήσει τις αγορές σε νέο ράλι.
Μάλιστα, το ράλι ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, όταν ο προγραμματιστής του Ethereum, Tim Beiko, πρότεινε στις 19 Σεπτεμβρίου τη μετάβαση του blockchain, επιτέλους, από το πρωτόκολλο proof-of-work στο φιλικότερο προς το περιβάλλον proof-of-stake.
Το γεγονός σηματοδοτεί μια «επιστροφή στην αισιοδοξία» σε ό,τι αφορά τις αγορές κρυπτονομισμάτων, μετά από ένα πολύμηνο κύμα πτώσης των τιμών.
Επιπλέον, η «Συγχώνευση» γεμίζει ένα «αφηγηματικό κενό» για το πώς αυτή η τεχνολογία αναδιαμορφώνει τον κόσμο.

Η χρησιμότητα των αφηγημάτων

Τα αφηγήματα, βέβαια, μπορεί να είναι χρήσιμα, από την άλλη μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνες αυταπάτες, όπως η ιδέα του συνιδρυτή της Three Arrows Capital Su Zhu για τον «υπερκύκλο», την ιδέα ότι το πιο πρόσφατο ράλι κρυπτογράφησης ήταν βιώσιμο.
Αμέτρητες εταιρείες τροφοδοτούσαν το hedge fund του Zhu εν μέρει λόγω αυτής της ιδέας, για να δουν το 3AC να καταρρέει.
Βέβαια, υπάρχουν και ουσιαστικοί λόγοι αισιοδοξίας: η «Συγχώνευση» θα μπορούσε να καταστεί η πιο εξελιγμένη αναβάθμιση στη 14χρονη ιστορία της βιομηχανίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
Θα μπορούσε επίσης να προσδώσει στα κρυπτονομίσματα θετικά πρόσημα, σε ό,τι αφορά τα mainstream media.
Σε κάθε περίπτωση, η «συγχώνευση» αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα χρόνων εργασίας, αμέτρητων εγκεφαλικών κύκλων, σχεδόν αμέτρητων δοκιμαστικών δικτύων και τη δέσμευση του μεγαλύτερου υποστηρικτή της ETH όχι μόνο να βελτιώσει το δίκτυο, αλλά και να διασφαλίσει ότι θα αντέξει στον χρόνο.
Screenshot-2022-07-21-123342-1024x295.png
Πού είναι ο «πάτος»

Με το Bitcoin και το σύνολο της αγοράς να ανακάμπτουν, ένα είναι το ερώτημα που απασχολεί τους επενδυτές: «Τέλειωσε η πυρκαγιά στα cryptos ή έχει και άλλο μέχρι να πιάσει πάτο το βαρέλι;».
Κατ’ αρχάς, μια γρήγορη επισκόπηση στις αγορές ίσως βοηθούσε για την εξαγωγή κάποιων κρίσιμων συμπερασμάτων:
Το Bitcoin (BTC) έχει την καλύτερη εβδομάδα του από τον Μάρτιο, σημειώνοντας άνοδο 12% από την Κυριακή, στα 23.000 δολ., ενώ το Ether (ETH), το εγγενές token του blockchain Ethereum, τα πηγαίνει ακόμα καλύτερα, όπως είπαμε
Ωστόσο, την Τετάρτη 20 Ιουλίου το ράλι επιβραδύνθηκε κάπως, με τα οικονομικά media να κατακλύζονται από αρνητικές ειδήσεις για την αγορά των κρυπτονομισμάτων.
Το Coindesk έκανε λόγο για νέο πάγωμα των αναλήψεων (είχε εκτιμήσει την πτώχευση των προβληματικών πλατφορμών κρυπτογράφησης Voyager Digital και Celsius).
Αυτήν τη φορά το «πάγωμα» προήλθε από το Zipmex, ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με έδρα τη Σιγκαπούρη, που φέρεται να δάνεισε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια στην Babel Finance, μια άλλη προβληματική εταιρεία κρυπτογράφησης. Με άλλα λόγια, το domino effect συνεχίζεται.
Στο μεταξύ, και η τράπεζα κρυπτονομισμάτων Vauld του Peter Thiel υπέβαλε αίτηση προστασίας από πιστωτές της Σιγκαπούρης λίγες μέρες μετά την αναστολή των αναλήψεων.
Η Vauld, που έχει ως επενδυτές την Pantera Capital και την Coinbase Ventures, οφείλει 402 εκατομμύρια δολάρια στους πιστωτές.
Και όμως, το πρόσφατο ράλι της αγοράς έχει πυροδοτήσει ερωτήματα σχετικά με το αν τα προβλήματα ανήκουν στο παρελθόν.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Coindesk ανέφερε ότι μια έρευνα της Bank of America βρήκε την απαισιοδοξία των επενδυτών – στις παραδοσιακές αγορές, όχι στην κρυπτογράφηση – σε τρομερά επίπεδα.
Και αυτό μπορεί να είναι ένας δείκτης καλός για τις μετοχές, και επομένως καλό για το bitcoin, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία διαπραγματεύονται σε μεγάλο βαθμό σε συγχρονισμό τον τελευταίο καιρό. 

H Blockchain.com απολύει το 25% του προσωπικού της

Στην απόλυση του 25% του προσωπικού της προχωράει η Blockchain.com, καθώς η startup που δραστηριοποιείται στην αγορά των κρυπτονομισμάτων παλεύει να ανταποκριθεί σε μία κατάσταση που διαρκώς επιδεινώνεται.
Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το CNBC, το ποσοστό 25% αντιστοιχεί σε περίπου 150 εργαζομένους της εταιρείας, ενώ όπως διευκρινίζεται τα γραφεία στην Αργεντινή οδεύουν προς κλείσιμο και παράλληλα αναθεωρείται ο σχεδιασμός για την επέκταση της startup σε άλλα κράτη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πλειοψηφία των απολύσεων αγορά τους εργαζομένους στην Αργεντινή (σε ποσοστό περίπου 44%), ενώ ανεπηρέαστα δεν θα μείνουν ούτε τα γραφεία της εταιρείας σε ΗΠΑ και Βρετανία, από όπου θα αντληθεί ποσοστό 26% και 16% των απολύσεων αντίστοιχα.

Ένα παλιό ρητό

«Ένα παλιό ρητό της Wall Street λέει ότι όταν οι επενδυτές αισθάνονται συλλογικά χειρότερα και διατηρούν μετρητά, το μεγαλύτερο μέρος της πτώσης της τιμής έχει ήδη συμβεί», έγραψε η Coindesk.
Οπότε μπορεί να επίκειται νέα bull market.
Παράλληλα, ο κολοσσός του Έλον Μασκ ενημέρωσε ότι πούλησε το 75% των bitcoin που διατηρούσε, προσθέτοντας 963 εκατ. δολάρια μετρητά στον ισολογισμό της.
Δείτε τι λένε τρεις αναλυτές για τις προοπτικές του bitcoin και των cryptos:
Mark Newton, Fundstrat: Η ανάκαμψη του Bitcoin «δίνει πρόσθετη σιγουριά ότι τα χαμηλά σε αυτήν την πτώση μπορεί τελικά να έχουν παρέλθει».
Alexandre Lores, Quantum Economics: Το φλέγον ερώτημα που τίθεται στο Twitter είναι το εξής: πρόκειται για μια «bull trap» ή έχουμε δει τα χειρότερα και βρισκόμαστε πλέον σε ανοδική τροχιά.
Η σωστή απάντηση είναι ότι δεν έχω ιδέα, όπως και κανένας άλλος.
Greg Magadini, Genesis Volatility: Πιθανότατα θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το Bitcoin μεταξύ 20.000 και 27.000 δολ. Μετά εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα πτώσης. Είμαι της γνώμης ότι πολλές απώλειες έχουν προεξοφληθεί, οπότε τα χειρότερα πέρασαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης