Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Σε πολύ υψηλό κίνδυνο τα ψηφιακά πορτοφόλια - Ο κόσμος χάνει τα χρήματα του

Σε πολύ υψηλό κίνδυνο τα ψηφιακά πορτοφόλια - Ο κόσμος χάνει τα χρήματα του
Σηκώνουν το ψηφιακό χρήμα και εξαφανίζονται οι διαρρήκτες, τριπλασιασμός χτυπημάτων, οι τράπεζες στο στόχαστρο

Χωρίς να το γνωρίζουν χάνουν τα λεφτά στο λεπτό. Γίνεται αντιληπτό όταν πάνε να πληρώσουν που βρίσκουν άδειο ψηφιακό πορτοφόλι. Οι ψηφιακές τράπεζες  και ψηφιακά εργαλεία δεν είναι ασφαλή, ενώ οι ψηφιακοί διαρρήκτες χτυπούν αδιακρίτως. Έμποροι, επενδυτές, ιδιώτες όλοι στο στόχαστρο για την μπάζα. Στο στόχαστρο τα ψηφιακά νομίσματα.

Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει και να εντοπίσει τους ψηφιακούς διαρρήκτες

Παραμερίζουν τα οφέλη που αποκομίζουν οι διαρρήκτες από τα ransomware και πιάνουν τα ψηφιακά χτυπήματα για να σηκώσουν ψηφιακά χρήματα και κρυπτονομίσματα εισβάλλοντας παράνομα σε υπολογιστές και συσκευές κινητές που υποστηρίζουν συναλλαγές για το είδος αυτό της τεχνολογίας. Οι χρήστες κινητών ή σταθερών μονάδων δεν μπορούν να το γνωρίζουν  και να προφυλαχτούν, όπως γίνεται με τα  ransomware που υπάρχει πριν το χτύπημα κάποια επικοινωνία.

Από παντού προς πάσα κατεύθυνση χτυπήματα

Οι παράνομες εισβολές για την αρπαγή του ψηφιακού χρήματος γίνεται από παντού προς κάθε κατεύθυνση, σε σε desktop,  σε έξυπνες συσκευές κινητά, σε tablet.  Μεγάλος ο κίνδυνος, στις υποδομές cloud computing, παρά τις διαβεβαιώσεις των εταιρειών τεχνολογίας που πουλάνε τέτοια συστήματα.
Ακόμα και η ασφάλιση cyber είναι δευτερεύουσας σημασίας απέναντι στο νέο έργο των ψηφιακών διαρρηκτών. Οι αρχές είναι πολύ δύσκολα να τους εντοπίσουν καθώς δεν έχει προηγηθεί ουδεμία επικοινωνία, οπότε δρουν αυτοί ανενόχλητοι. Χτυπάνε, σηκώνουν ότι ψηφιακό χρήμα υπάρχει στο πορτοφόλι των καταναλωτών και εξαφανίζονται.

Δεν απαιτούν λύτρα

Η συγκεκριμένη επίθεση είναι η μόνη επί της παρούσης που οι διαρρήκτες δρουν ανενόχλητοι σε αντίθεση με τις άλλες κυβερνοεπιθέσεις που απαιτούν λύτρα για να απελευθερώσουν τα ΙΤ συστήματα ή απόρρητα αρχεία με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. 

Ψηφιακές τράπεζες βούτυρο στο ψωμί τους

Οι μεγάλοι στόχοι των ψηφιακών διαρρηκτών είναι χρηματιστηριακές επιχειρήσεις, τράπεζες και ειδικά οι ψηφιακές.  Τέτοιου είδους επιθέσεις σύμφωνα με τα στοιχεία τριπλασιάστηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2022 συγκριτικά με το 2021 με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο να υπέστη επιθέσεις πέντε φορές περισσότερο σε σχέση με άλλους κλάδους.  Οι συνήθεις παραβιάσεις για το σήκωμα των χρημάτων γίνονται μέσα από το cloud και τα δίκτυα Wi Fi.

Έλενα Ερμείδου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης