Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Χτύπημα 100 εκατ. δολ. από χάκερ στην defi πλατφόρμα Mango του blockchain Solana

tags :
Χτύπημα 100 εκατ. δολ. από χάκερ στην defi πλατφόρμα Mango του blockchain Solana
«Το token MGNO εκτιμήθηκε πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε» δήλωσε ο Robert Chen της OtterSec

Πλήγμα ύψους 100 εκατ. δολάρια δέχτηκε από χάκερ η αποκεντρωμένη πλατφόρμα του δικτύου Solana, Mango.
Η επίθεση δημοσιοποιήθηκε αρχικά στο Twitter από τους ελεγκτές του blockchain OtterSec, οι οποίοι λένε ότι «ο εισβολέας μπόρεσε να «χειραγωγήσει» τη Mango».
«Το token MGNO εκτιμήθηκε πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε» δήλωσε ο Robert Chen της OtterSec. «Με αυτό, [ο εισβολέας] μπόρεσε να πάρει μεγάλα δάνεια εναντίον του και στη συνέχεια να αποστραγγίσει τις δεξαμενές ρευστότητας της Mango. Είναι σαν μια κούρσα δανεισμού: εάν έχετε υπερτιμήσει τις εξασφαλίσεις, μπορείτε στη συνέχεια να δανειστείτε έναντι αυτών των εξασφαλίσεων, και αυτό έκαναν».
Σύμφωνα με τον Chen, παραμένει ασαφές πώς ακριβώς ο εισβολέας κατάφερε να διογκώσει την αξία της MNGO, αν και υπάρχουν ήδη αρκετές θεωρίες στο Twitter που υποδηλώνουν πώς θα μπορούσε να έχει γίνει ληστεία. Σε δήλωσή της, η Mango είπε ότι «λαμβάνει μέτρα για να παγώσει τα εν πτήσει κεφάλαια τρίτων» και «απενεργοποιεί τις καταθέσεις ως προληπτικό μέτρο».
Το Mango είναι ένα αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο στο blockchain Solana που προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να κάνουν spot συναλλαγές και δάνεια. Το token MNGO της Mango σημείωσε πτώση πάνω από 42% τις τελευταίες 24 ώρες, εν μέσω φόβων ότι η πλατφόρμα μπορεί να έχει χακαριστεί.
Το εν λόγω exploit ήταν η δεύτερη μεγάλη χρηματοοικονομική επίθεση σε αποκεντρωμένη πλατφόρμα μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, μετά από μια εισβολή 80 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα στο blockchain BNB της Binance.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης