Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

«Βουτιά» στα crypto, το bitcoin στο -5% - Πλήγμα στην εμπιστοσύνη από τις φήμες για το FTX

«Βουτιά» στα crypto, το bitcoin στο -5% - Πλήγμα στην εμπιστοσύνη από τις φήμες για το FTX
Tο κουπόνι FTX σημείωσε πτώση περίπου 15% στα 18,76 δολάρια
Σχετικά Άρθρα

Βαριές απώλειες σημειώνουν τα κρυπτονομίσματα, με το token του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX να καταρρέει κατά 15%, καθώς οι επενδυτές τρομάζουν από τις συζητήσεις για πιέσεις στα οικονομικά μεγέθη του FTX.
Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, υποχώρησε κατά 5% στα 19.562 δολάρια και είχε τη χειρότερη ημέρα του εδώ και περίπου δύο μήνες.
Το Ether, το αμέσως μεγαλύτερο, υποχώρησε κατά 7%.
Το FTX δέχθηκε πιέσεις αφού ο επικεφαλής του αντίπαλου ανταλλακτηρίου Binance δήλωσε την Κυριακή ότι η εταιρεία του θα ρευστοποιήσει τις συμμετοχές της στο κουπόνι FTX λόγω απροσδιόριστων "πρόσφατων αποκαλύψεων".
Ο ιδρυτής του FTX Sam Bankman-Fried δήλωσε ότι το ανταλλακτήριο ήταν "μια χαρά" και ότι οι ανησυχίες ήταν "ψευδείς φήμες".
Ωστόσο, το κουπόνι FTX σημείωσε πτώση περίπου 15% στα 18,76 δολάρια και τα στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων Nansen που δείχνουν καθαρή εκροή μιας ημέρας από το FTX περίπου 630 εκατομμυρίων δολαρίων υποδηλώνουν ότι οι κάτοχοι λογαριασμών αποσύρουν επίσης τα χρήματά τους.
"Με το FTT να υποχωρεί, κάτω από ένα σημαντικό επίπεδο στήριξης ... (υπάρχουν) μαζικές αποσύρσεις από το FTX, σε πολλαπλά περιουσιακά στοιχεία", δήλωσε ο Justin d'Anethan institutional, διευθυντής πωλήσεων στην εταιρεία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Amber Group.
"Φαίνεται ότι οι επενδυτές πωλούν περιουσιακά στοιχεία ή τα αποσύρουν έξω - πιθανότατα θα είναι μια βρώμικη εβδομάδα".'

Ερωτήματα για το token της FTX

Οι λάτρεις των crypto είχαν εγείρει ερωτήματα στο Twitter την περασμένη εβδομάδα σχετικά με το token της FTX, μετά από δημοσίευμα του CoinDesk σχετικά με έναν ισολογισμό που διέρρευσε από την Alameda Research, μια εταιρεία συναλλαγών που ιδρύθηκε από τον Bankman-Fried και έχει στενούς δεσμούς με την FTX.
Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει ανεξάρτητα την ακρίβεια της έκθεσης ή την προέλευση του ισολογισμού που διέρρευσε, αλλά φαίνεται ότι κλόνισε την εύθραυστη εμπιστοσύνη της αγοράς.
"Οι αναλύσεις δείχνουν ότι εκατοντάδες εκατομμύρια αποσύρθηκαν από την FTX την τελευταία ημέρα", δήλωσε ο Matthew Dibb, επικεφαλής της εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων κρυπτογράφησης Stack Funds με έδρα τη Σιγκαπούρη.
"Το ερώτημα της φερεγγυότητας του FTX έχει τεθεί, δεδομένων των πρόσφατων γεγονότων φέτος ... ωστόσο δεν βλέπουμε ακόμη σκληρά δεδομένα που να επιβεβαιώνουν αυτού του είδους την άποψη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης