Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

JPMorgan: «Καταρράκτης» margin calls στις αγορές κρυπτονομισμάτων

JPMorgan: «Καταρράκτης» margin calls στις αγορές κρυπτονομισμάτων
Ένας «καταρράκτης margin calls» είναι πιθανόν σε εξέλιξη
Οι αγορές κρυπτογράφησης αντιμετωπίζουν εβδομάδες απομόχλευσης λόγω της κρίσης στο ανταλλακτήριο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων FTX.com, μια περίοδο αναταραχής που θα μπορούσε να ωθήσει το Bitcoin στα 13.000 δολάρια, σύμφωνα με τους στρατηγούς της JPMorgan.
Ένας «καταρράκτης margin calls» είναι πιθανόν σε εξέλιξη, δεδομένης της αλληλεπίδρασης μεταξύ του χρηματιστηρίου, του αδελφού του οίκου συναλλαγών Alameda Research και του υπόλοιπου οικοσυστήματος κρυπτογράφησης, έγραψε η JP Morgan.
«Αυτό που κάνει αυτή τη νέα φάση απομόχλευσης κρυπτονομισμάτων που προκαλείται από τη φαινομενική κατάρρευση της Alameda Research και της FTX πιο προβληματική είναι ότι ο αριθμός των οντοτήτων με ισχυρότερους ισολογισμούς που είναι σε θέση να σώσουν όσους έχουν χαμηλό κεφάλαιο και υψηλή μόχλευση συρρικνώνεται» στη σφαίρα κρυπτογράφησης.
Οι επενδυτές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων εξακολουθούν να συμβιβάζονται με την ταχεία αποκάλυψη στο FTX.com και τις ανησυχίες που στροβιλίζονται γύρω από την Alameda Research, που ιδρύθηκαν και οι δύο από τον 30χρονο Sam Bankman-Fried.
Υπάρχουν φόβοι ότι η πιθανή χρεοκοπία του FTX.com θα μπορούσε να οδηγήσει σε μετάδοση που θα καταρρίψει άλλες εξαρτήσεις κρυπτογράφησης.

Κόστος παραγωγής

Οι αναλυτές της στρατηγικής της JP Morgan επεσήμαναν το κόστος παραγωγής του Bitcoin ως τρόπο βαθμονόμησης του πόσο περαιτέρω μπορεί να πέσει.
Το κόστος παραγωγής είναι κυρίως η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία των ισχυρών υπολογιστών που τρέχουν το δίκτυο Bitcoin.
«Αυτή τη στιγμή, αυτό το κόστος παραγωγής ανέρχεται στα 15.000 δολάρια, αλλά είναι πιθανό να επανέλθει στο χαμηλό των 13.000 δολαρίων που παρατηρήθηκε τους καλοκαιρινούς μήνες», είπαν.
Το επίπεδο των 13.000 δολαρίων είναι αυτό που άλλοι αναλυτές θεωρούν επίσης ως πιθανό επίπεδο - ορόσημο.
Ο David Adams, διαχειριστής χαρτοφυλακίου του King River Digital Assets Fund, είπε ότι αυτό είναι το τίμημα που ζητά παράλληλα με μια περαιτέρω πτώση στα λεγόμενα εναλλακτικά tokens.
Πρόσθεσε ότι «θα αρχίσουμε να βλέπουμε αξία» σε τέτοια επίπεδα.
Ο Hayden Hughes, διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας κοινωνικών συναλλαγών Alpha Impact, ανέφερε τα 13.800 δολάρια ως πιθανή στήριξη.
Εν τω μεταξύ, το ιστορικό προηγούμενων πτώσεων υποδηλώνει ότι το Bitcoin θα πρέπει να πέσει κάτω από τα 13.000 δολάρια για να αρχίσει να ταιριάζει με το μέγεθος αυτών των μειώσεων, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης