Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Τελείωσε το sell off σε bitcoin και ethereum; Το 2023 μπορεί να αλλάξουν όλα

Τελείωσε το sell off σε bitcoin και ethereum; Το 2023 μπορεί να αλλάξουν όλα
Τι λένε οι αναλυτές για την πορεία των κρυπτονομισμάτων
Σχετικά Άρθρα
Τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum δεν έχουν ακόμη καταφέρει να ανακάμψουν σημαντικά από το φιάσκο του FTX.
Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται κοντά στα χαμηλά επίπεδα, εν μέσω σεναρίων καταστροφής που βλέπουν το bitcoin να υποχωρεί κάτω από τα 10.000 δολάρια μέσα στο επόμενο έτος.
Ωστόσο, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της BitMEX Arthur Hayes είναι πεπεισμένος ότι τα υφιστάμενα χαμηλά του κύκλου αντιπροσωπεύουν τον πάτο.
Υποστηρίζει ότι το κύμα πωλήσεων έχει ήδη κορυφωθεί, καθώς όλες οι εταιρείες κρυπτογράφησης που απειλούνταν από το φάσμα της χρεοκοπίας έχουν πλέον χρεοκοπήσει.
Στο πλαίσιο της συνοδευτικής κρίσης ρευστότητας, οι εταιρείες αυτές αναγκάστηκαν να πουλήσουν τα πιο ρευστά περιουσιακά τους στοιχεία, στα οποία περιλαμβανόταν φυσικά και το Bitcoin.
Ο Hayes δεν είναι ο μόνος με αυτή την άποψη.
Η επενδύτρια Cathie Wood πιστεύει ότι η κατάρρευση της FTX θα βοηθήσει τον τομέα DeFi να γνωρίσει επιταχυνόμενη ανάπτυξη, σύμφωνα με το investing.com.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, σε ένα διαφανές και αποκεντρωμένο επιχειρηματικό περιβάλλον, οι αμφίβολες συναλλαγές είναι αδύνατες:
"Νομίζω ότι αυτό που μαθαίνουμε εξαιτίας του FTX είναι πόσο πιο σημαντικά θα είναι τα πλήρως διαφανή αποκεντρωμένα δίκτυα για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στο μέλλον... Ο FTX, το Celsius, το 3AC ήταν όλα κλειστά δίκτυα. Αδιαφανή συστήματα. Δεν μπορούσες να δεις τι συνέβαινε...".
Από τη δική της οπτική, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Sam Bankman-Fried προτίμησε να δώσει μεγάλη απόσταση στο Bitcoin.
Πολύ διαφανές, πολύ αποκεντρωμένο και επομένως αδύνατο να ελεγχθεί.

H τεχνική ανάλυση

Το Bitcoin υποχωρεί αυτή τη στιγμή -1,60% στην ισοτιμία BTC/USD των 16.908 δολαρίων, ενώ η εβδομαδιαία απώλεια ανέρχεται σε -2,33%.
Το κρυπτονόμισμα κατάφερε να διατηρηθεί πάνω από τη στήριξη του 23,6% Fibo retracement των 16.986 δολαρίων για τρεις συνεχόμενες ημέρες.
Επί του παρόντος, ωστόσο, οι συναλλαγές λαμβάνουν χώρα κάτω από αυτήν και το χαμηλό της 7ης Δεκεμβρίου στα 16.715 δολάρια μπορεί να δοκιμαστεί.
Ένα ημερήσιο κλείσιμο κάτω από αυτό το επίπεδο θα στρέψει την προσοχή στο χαμηλό της 28ης Νοεμβρίου, το οποίο βρίσκεται στα $16.013.
Κάτω από αυτό, θα ήταν πιθανές οι επακόλουθες απώλειες προς το χαμηλό του κύκλου των $15.504.
Μόνο αν καταφέρει να διατηρηθεί πάνω από τα 23,6% Fibo retracements, αυξάνεται η πιθανότητα ανάκαμψης προς το 38,2% Fibo retracement των 17.841 δολαρίων.
Η αντίσταση αυτή ενισχύεται από το ψυχολογικό όριο των 18.000 δολαρίων και το ΜΑ των 55 ημερών, το οποίο διαμορφώνεται στα 18.023 δολάρια.

btc.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης