Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

ΗΠΑ: Ανοίγει εισαγγελική έρευνα για την «εξαφάνιση» άνω των 370 εκατ. δολαρίων από το FTX

ΗΠΑ: Ανοίγει εισαγγελική έρευνα για την «εξαφάνιση» άνω των 370 εκατ. δολαρίων από το FTX
Για «απάτη επικών διαστάσεων» κάνει λόγο Αμερικανός εισαγγελέας
Σχετικά Άρθρα
Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στις ΗΠΑ ανοίγουν έρευνα σχετικά με την «εξαφάνιση» ή ενδεχομένως κλοπή ποσού που ξεπερνούσε τα 370 εκατ. δολάρια από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX, λίγες ώρες μετά την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε, όπως μετέδωσε το Bloomberg News επικαλούμενο ατόμο με γνώση του θέματος.
Η εισαγγελική έρευνα είναι διαφορετική από την έρευνα που ξεκίνησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενάντια στον ιδρυτή του FTX Sam Bankman Fried.
Εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μανχάταν δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να σχολιάσει το θέμα, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FTX δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.
Η εταιρεία FTX κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα και ο Bankman Fried παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος, αφού οι traders απέσυραν δισεκατομμύρια από την πλατφόρμα μέσα σε τρεις ημέρες και το ανταγωνιστικό ανταλλακτήριο Binance εγκατέλειψε μια συμφωνία διάσωσης.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε τον Bankman Fried ότι προκάλεσε απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα από το FTX, ενώ Αμερικανός εισαγγελέας έκανε λόγο για «απάτη επικών διαστάσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης