Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Πάνω από 17 χιλ. δολ. το bitcoin με «όχημα» τη Fed

Πάνω από 17 χιλ. δολ. το bitcoin με «όχημα» τη Fed
Πάνω από 17.000 δολ. για πρώτη φορά από τα μέσα Δεκεμβρίου διαπραγματεύεται το bitcoin
Πάνω από 17.000 δολ. για πρώτη φορά από τα μέσα Δεκεμβρίου διαπραγματεύεται τη Δευτέρα το bitcoin, οδηγώντας τα κέρδη στις ευρύτερες αγορές κρυπτονομισμάτων, καθώς ο traders αγόρασαν λόγω των αυξανόμενων προσδοκιών ότι η Fed θα μαλακώσει τη hawkish στάση της φέτος.
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σημείωσε άνοδο 1,7% στα 17.235,3 δολάρια, λαμβάνοντας στήριξη από την αδυναμία του δολαρίου μετά τα στοιχεία για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή και έδειξαν ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ επιβραδύνεται.
Αυτό δίνει στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ λιγότερο περιθώριο για να αυξήσει εκ νέου επιθετικά τα επιτόκια.
Το κρυπτονόμισμα Ethereum, νούμερο 2 στον κόσμο, αυξήθηκε επίσης σε υψηλό άνω των τριών εβδομάδων, σημειώνοντας άνοδο 4% και ξεπερνώντας το επίπεδο των 1.300 δολαρίων για πρώτη φορά από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Ανάσα στα κρυπτονομίσματα

Η προοπτική βραδύτερης αύξησης των επιτοκίων από τη Fed έρχεται ως μεγάλη ανακούφιση για την αγορά κρυπτονομισμάτων, η αξία των οποίων έπεσε κατακόρυφα μέχρι το 2022, καθώς η νομισματική σύσφιξη της Fed ξετύλιξε δύο χρόνια εξαιρετικά διευκολυντικής πολιτικής που απολάμβανε ο χώρος.
Αυτή η απότομη πτώση της αξίας προκάλεσε επίσης μια σειρά από πτωχεύσεις υψηλού προφίλ, από τις οποίες η αγορά κρυπτογράφησης εξακολουθεί να υποφέρει.
Το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα επικεντρώνεται επίσης στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη.
Τα σημάδια χαλάρωσης των πιέσεων στις τιμές θα μπορούσαν να δώσουν στη Fed μεγαλύτερη ώθηση για να περιορίσει τη ρητορική της ως προς τα γεράκια.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης