Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Πτώση 7% στο token της Binance - Πιέζουν οι ρυθμιστικές αρχές

Πτώση 7% στο token της Binance - Πιέζουν οι ρυθμιστικές αρχές
Το native token της Binance ηγείται των απωλειών
Σχετικά Άρθρα
Το native token της Binance ηγείται των απωλειών μεταξύ των σημαντικότερων κρυπτονομισμάτων την Τρίτη εν μέσω φόβων για καταστολή των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ κατά των θυγατρικών του ανταλλακτηρίου, ενώ οι φόβοι για μεγαλύτερο ρυθμιστικό έλεγχο βάρυναν και τις ευρύτερες αγορές κρυπτονομισμάτων.
Το κουπόνι BNB της Binance υποχώρησε πάνω από 7% και διαπραγματευόταν κοντά σε χαμηλό ενός μήνα.
Το κουπόνι διαπραγματευόταν με πτώση άνω του 10% τις τελευταίες επτά ημέρες, καθώς δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης έδειξαν ότι η Paxos, μια αμερικανική εταιρεία που εκδίδει κουπόνια για το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο, ήταν στόχος έντονου ρυθμιστικού ελέγχου.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) επισήμανε αυτή την εβδομάδα πιθανή ρυθμιστική δράση κατά της Paxos σχετικά με την έκδοση του stablecoin Binance USD (BUSD), χαρακτηρίζοντάς το μη καταχωρημένο αξιόγραφο.
Η κίνηση αυτή ήρθε λίγο μετά την εντολή που έλαβε η Paxos από το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης να σταματήσει την κοπή tokens BUSD.
Τα δεδομένα στην αλυσίδα έδειξαν ότι η Binance είδε μια σημαντική αύξηση στις αναλήψεις και τις εξαγορές BUSD μετά την κίνηση αυτή.
Η ρυθμιστική δράση αποτελεί σημαντικό αντίπαλο δέος για την Binance στην κατάκτηση μεριδίου αγοράς στον ιδιαίτερα προσοδοφόρο χώρο των stablecoin.
Αλλά έρχεται επίσης εν μέσω έρευνας του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατά της Binance για πιθανές παραβιάσεις του ξεπλύματος χρήματος και των κυρώσεων, καθώς και αυξημένου ρυθμιστικού ελέγχου των τραπεζικών εταίρων του ανταλλακτηρίου στις ΗΠΑ.
Η Binance είχε πρόσφατα αναστείλει τις καταθέσεις και αναλήψεις σε δολάρια για όλους τους διεθνείς πελάτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης