Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

O ιδρυτής της FTX Bankman-Fried κατηγορείται και για δωροδοκία Κινέζων αξιωματούχων

tags :
O ιδρυτής της FTX Bankman-Fried κατηγορείται και για δωροδοκία Κινέζων αξιωματούχων
Μετά την προσθήκη της κατηγορίας της συνωμοσίας για παραβίαση του νόμου περί διαφθοράς στο εξωτερικό, ο Bankman-Fried αντιμετωπίζει πλέον 13 κατηγορίες
Νέες κατηγορίες προστέθηκαν τη Δευτέρα στο ήδη βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο συνιδρυτής του πτωχευμένου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, Sam Bankman-Fried.
Ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν κατηγορεί τον Bankman-Fires ότι ενέκρινε τη μεταφορά κρυπτονομισμάτων αξίας 40 εκατ. δολαρίων με σκοπό τη δωροδοκία ενός ή περισσότερων Κινέζων κυβερνητικών αξιωματούχων, προκειμένου να ξεπαγώσουν λογαριασμούς στην Alameda Research με κρυπτονομίσματα αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων.
Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Bankman-Fried και άλλοι προσπάθησαν να ανακτήσουν την πρόσβαση σε περιουσιακά στοιχεία που διατηρούνταν σε λογαριασμούς στην Alameda το 2021 προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την ενίσχυση της εμπορικής της δραστηριότητας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Μετά την προσθήκη της κατηγορίας της συνωμοσίας για παραβίαση του νόμου περί διαφθοράς στο εξωτερικό, ο Bankman-Fried αντιμετωπίζει πλέον 13 κατηγορίες για ποινικά κακουργήματα, μεταξύ των οποίων και οι κατηγορίες περί απάτης για φερόμενη διοχέτευση χρημάτων από την χρεοκοπημένη FTX στην Alameda.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης