Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η BlackRock αλλάζει το τοπίο στα κρυπτονομίσματα - Κατέθεσε αίτηση για Spot ETF στο ethereum

Η BlackRock αλλάζει το τοπίο στα κρυπτονομίσματα - Κατέθεσε αίτηση για Spot ETF στο ethereum
Ο κολοσσός της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων BlackRock κατέθεσε την Πέμπτη επίσημα αίτηση για ένα spot ethereum ETF
Σχετικά Άρθρα
Ο κολοσσός της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων BlackRock κατέθεσε την Πέμπτη επίσημα αίτηση για ένα spot ethereum exchange-traded fund (ETF), διπλασιάζοντας τα στοιχήματά του σε κρυπτονομίσματα, εν μέσω της αισιοδοξίας των επενδυτών σχετικά με την έγκριση τέτοιων επενδυτικών οχημάτων.
Το iShares Ethereum Trust, το οποίο καταχωρήθηκε την περασμένη εβδομάδα και θα εισαχθεί στον Nasdaq εάν εγκριθεί, θα δώσει στους επενδυτές πρόσβαση στο ethereum-το δεύτερο πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα- χωρίς να το κατέχουν άμεσα.
Η BlackRock προτείνει να μετατρέψει το trust σε "spot" ETF, πράγμα που σημαίνει ότι θα κατέχει ethereum αντί για προϊόντα μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με το κρυπτογραφικό κουπόνι, σύμφωνα με το Reuters.

Επιφυλάξεις από τη SEC

Ενώ τα ETF κρυπτογράφησης που βασίζονται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έχουν εγκριθεί στο παρελθόν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), η ρυθμιστική αρχή υποστηρίζει εδώ και καιρό ότι η αγορά κρυπτογράφησης spot είναι επιρρεπής στην απάτη και τη χειραγώγηση.
Ωστόσο τον Αύγουστο, ένα ομοσπονδιακό εφετείο έκρινε ότι η SEC έκανε λάθος που απέρριψε την αίτηση της διαχειρίστριας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Grayscale Investments για τη δημιουργία ενός spot bitcoin ETF.
Η νίκη-ορόσημο για την Grayscale προκάλεσε ένα κύμα ενθουσιασμού μεταξύ των εταιρειών που κατέθεσαν αιτήσεις για τέτοια επενδυτικά οχήματα τους τελευταίους μήνες και βοήθησε στην αποκατάσταση της πίστης στη βιομηχανία κρυπτογράφησης, αφού αυτή κλονίστηκε από αρκετές καταρρεύσεις υψηλού προφίλ πέρυσι.
Η BlackRock κατέθεσε αίτηση για ένα spot bitcoin ETF τον Ιούνιο.
Η τελευταία της κατάθεση δείχνει ότι ο κολοσσός της Wall Street στοχεύει να κινηθεί πέρα από το bitcoin, το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης