Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Βόμβα: Παραιτήθηκε ο CEO της Binance, Changpeng Zhao - Πρόστιμα 4 δισεκ. δολ. για ξέπλυμα χρήματος

Βόμβα: Παραιτήθηκε ο CEO της Binance, Changpeng Zhao - Πρόστιμα 4 δισεκ. δολ. για ξέπλυμα χρήματος
Ο CEO Changpeng Zhao θα δηλώσει ένοχος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
Την παραίτησή του από τη θέση του CEO της Binance υπέβαλε ο Changpeng Zhao, στο πλαίσιο συμφωνίας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, ο Zhao θα δηλώσει ένοχος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και το ανταλλακτήριο θα καταβάλλει περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα.
Προσωρινός αντικαταστάτης του μάλλον είναι Richard Teng, επί του παρόντος επικεφαλής περιφερειακών αγορών του ανταλλακτηρίου.
Ο Teng ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Abu Dhabi Global Market, μιας χρηματοοικονομικής ρυθμιστικής αρχής στα ΗΑΕ.
Την ίδια στιγμή, ο Zhao φέρεται να κατοικεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Παρόλο που η χώρα έχει υπογράψει μια συνθήκη αμοιβαίας νομικής συνδρομής με τις ΗΠΑ, βάσει της οποίας οι δύο χώρες συμφώνησαν να ανταλλάξουν πληροφορίες σχετικά με έρευνες για εγκληματικότητα, δεν υπάρχει επίσημη συνθήκη έκδοσης και θα ήταν «πολύ δύσκολο» να εκδοθεί στις ΗΠΑ.
Τον περασμένο χρόνο, ο Zhao είχε απαντήσει σε επικρίσεις εναντίον στο X, πρώην Twitter, δημοσιεύοντας το «4» - ένα σύμβολο που υιοθέτησε για να απορρίψει τους ισχυρισμούς εναντίον της εταιρείας ως αβάσιμων (συντομογραφία για φόβο, αβεβαιότητα και αμφιβολία).
Ωστόσο, η έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το Binance ήταν κοινό μυστικό στους κύκλους των κρυπτονομισμάτων.
Επισημαίνεται πως η Binance είναι μακράν το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο ως προς τον όγκο συναλλαγών, με περίπου 40% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς, και αποτελεί σημαντικό μέρος της υποδομής που στηρίζει την αγορά κρυπτογράφησης.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διακανονισμός με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης θα της επιτρέψει να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, αν και υπό αυστηρότερη επίβλεψη.
Η εταιρεία αντιμετωπίζει επίσης δύο αστικές αγωγές, που ασκήθηκαν από την Commodities and Futures Trading Commission (CFTC) και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), ισχυριζόμενες για παραβιάσεις κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τεχνητή διόγκωση συναλλαγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης