Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023 - Ξεπέρασε τις Nvidia και Meta

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023 - Ξεπέρασε τις Nvidia και Meta
Το ράλι της μετοχής έχει τροφοδοτηθεί από τις επενδύσεις σε bitcoin
Σχετικά Άρθρα
Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023, η μετοχή της MicroStrategy, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους μεγαλύτερους κερδισμένους στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας το (κατά 234%) ράλι της Nvidia αλλά και το (κατά 194%) ράλι της Meta.
Η MicroStrategy ιδρύθηκε πριν από σχεδόν 35 χρόνια και για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της ήταν μια ελάχιστα γνωστή εταιρεία λογισμικού που επικεντρώθηκε στην επιχειρηματική ευφυΐα.
Σε αντίθεση με τις ομοειδείς εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες βασίζονται στην αύξηση των εσόδων και την αύξηση του μεριδίου αγοράς για να τροφοδοτήσουν τις τιμές των μετοχών τους, η επιτυχία της MicroStrategy οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στο bitcoin. Η εταιρεία άρχισε να αγοράζει το κρυπτονόμισμα στα μέσα του 2020 και έκτοτε έχει συγκεντρώσει περίπου 174.530 bitcoin, αξίας περίπου 7,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τα τέλη της Παρασκευής.
Η Wall Street είναι τόσο ερωτευμένη με την ιστορία που η μετοχή έχει περίπου διπλασιάσει το κέρδος του bitcoin φέτος.
«Είναι πραγματικά bitcoin», δήλωσε ο Joseph Vafi, αναλυτής της Canaccord Genuity που έχει σύσταση «αγοράς» για τη μετοχή. «Όλα τα άλλα πράγματα είναι υγιή και κάνουν καλή δουλειά, δεν το παραμελούν. Τα πηγαίνει καλά, είναι κορυφαίο λογισμικό στον τομέα του. Αλλά ουσιαστικά είναι κάτι για το οποίο δεν χρειάζεται να ανησυχούμε».
Η χρηματιστηριακή αξία της MicroStrategy ανέρχεται σε 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι το 90% της αξίας της συνδέεται άμεσα με τις συμμετοχές της σε bitcoin. Όταν το bitcoin πέφτει ή ανεβαίνει, το ίδιο συμβαίνει και με τη MicroStrategy. Το 2022, η πτώση του bitcoin κατά 64% ώθησε τη MicroStrategy σε πτώση 74%. Ακόμα και μετά την τεράστια έκρηξή της φέτος, οι μετοχές της MicroStrategy εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από το επίπεδο όπου διαπραγματεύονταν στο υψηλό τους το 2021, κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του κρυπτονομίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης