Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Fidelity - Έρχεται επανάσταση: Τα pension funds εξετάζουν να επενδύσουν στα Bitcoin ETFs

Fidelity - Έρχεται επανάσταση: Τα pension funds εξετάζουν να επενδύσουν στα Bitcoin ETFs
Με κεφάλαια άνω των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων  τα συνταξιοδοτικά ταμεία των ΗΠΑ, ακόμη και μικρές αλλαγές στη διάρθρωση του χαρτοφυλακίου τους θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σημαντικές εισροές
Η Fidelity, μια παγκόσμιας εμβέλειας εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, υποστηρίζει ότι τα συνταξιοδοτικά ταμεία αρχίζουν να διερευνούν τις επενδύσεις σε Bitcoin, ιδιαίτερα μετά την έγκριση των spot Bitcoin ETFS νωρίτερα φέτος από την επιτροπή κεφαλαιαγορας των ΗΠΑ.
Η Fidelity προβλέπει άνοδο για το Bitcoin εδώ και χρόνια, εγκαινιάζοντας το υποκατάστημά της Digital Assets το 2018 και προωθώντας στην αγορά ένα επιτυχημένο Bitcoin ETF νωρίτερα φέτος.
Το ETF της εταιρείας προσέλκυσε σημαντικά κεφάλαια σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές.
Τώρα, ο Αντιπρόεδρος Ψηφιακών Περιουσιακών Στοιχείων της Fidelity Manuel Nordeste δήλωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με μεγάλα συνταξιοδοτικά ταμεία και άλλους θεσμικούς επενδυτές σχετικά με επενδύσεις στο κορυφαίο κρυπτονόμισμα Bitcoin.
Μιλώντας σε πρόσφατη εκδήλωση, ο Nordeste δήλωσε: «Τώρα, αρχίζουμε να έχουμε συνομιλίες με τους μεγαλύτερους, θεσμικούς επενδυτές με πραγματικά… λεφτά, και κάνουμ συμφωνίες με μερικούς από αυτούς τους πελάτες, καθώς και εταιρείες και ούτω καθεξής».
Τα σχόλιά του έρχονται αφού η BlackRock ανέφερε επίσης ότι είχε συνομιλίες με συνταξιοδοτικά ταμεία σχετικά με επενδύσει στα Bitcoin ETF.
Πρόσφατα στοιχεία από την αμερικανική κεφαλαιαγορά δείχνουν ότι τα μεγάλα pension funds έχουν ήδη αγοράσει ETFs Bitcoin.
Αυτά τα αυξανόμενα στοιχεία υποδεικνύουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη due diligence για να επιτραπούν οι συνταξιοδοτικές επενδύσεις σε επενδυτικά οχήματα με βάση το Bitcoin όπως τα ETF.
Με κεφάλαια άνω των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, τα συνταξιοδοτικά ταμεία των ΗΠΑ ακόμη και μικρές αλλαγές στη διάρθρωση του χαρτοφυλακίου τους  θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σημαντικές εισροές.
Τα pension funds παραμένουν επιφυλακτικά σε σύγκριση με τα hedge funds και τα οικογενειακά γραφεία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, που έχουν ήδη αγοράσει Bitcoin, οι  συντηρητικές διοικήσεις τους και η εστίασή τους στη μικρή ανάληψη κινδύνων έχουν κρατήσει τα περισσότερα από αυτά στο περιθώριο των crypto assets μέχρι στιγμής.
Εάν τα συνταξιοδοτικά ταμεία υιοθετήσουν ευρέως αυτή την πρακτική , αυτό θα αντιπροσωπεύει μια σεισμική αλλαγή στη αποδοχή των κρυπτογραφημένων περιουσιακών στοιχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης