Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Standard Chartered: Το bitcoin «ετοιμάζεται» για νέο ιστορικό υψηλό - Θα φτάσει τα 73.800 δολ. (+12%)

Standard Chartered: Το bitcoin «ετοιμάζεται» για νέο ιστορικό υψηλό - Θα φτάσει τα 73.800 δολ. (+12%)
Η Standard Chartered εκτιμά ότι το bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 73.800 δολάρια μέσα στις επόμενες εβδομάδες, κάτι που σημαίνει άνοδος 12% από τα τρέχοντα επίπεδα

Στην… αναζήτηση ακόμα ενός υψηλού όλων των εποχών, είναι οι «ταύροι» του Bitcoin για περισσότερους από έξι μήνες. Σύμφωνα με τη Standard Chartered, αυτό μπορεί τελικά να έρθει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Σε νέα έρευνα, ο επικεφαλής της έρευνας ψηφιακών assets, Geoff Kendrick. εκτιμά ότι το token θα μπορούσε να φτάσει τα 73.800 δολάρια πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει μια άνοδος της τάξης του 12% από τα τρέχοντα επίπεδα. Για να υποστηρίξει αυτό, ο Kendrick επικαλέστηκε ένα μεταβαλλόμενο μοτίβο στον τρόπο με τον οποίο το bitcoin διαπραγματεύεται έναντι της MicroStrategy, μιας εταιρείας που είναι περισσότερο γνωστή για τη συσσώρευση τεράστιων ποσοτήτων του token - ένα απόθεμα που πρόσφατα έφτασε τα 252.000 bitcoin.
Όπως δείχνει το παρακάτω γράφημα, αφού διαπραγματεύτηκε σχετικά στο ίδιο ρυθμό με το bitcoin καθ' όλη τη διάρκεια του 2024, η MicroStrategy έχει ξεφύγει. Ο Kendrick επισημαίνει ότι οι δύο θεμελιώδεις παράγοντες που ευθύνονται για αυτό το premium είναι πιθανό να οδηγήσουν το bitcoin υψηλότερα, κλείνοντας το χάσμα με την πάροδο του χρόνου.

BTC.webp

Ο πρώτος από αυτούς τους παράγοντες είναι η είδηση του περασμένου μήνα ότι η BNY Mellon εξαιρέθηκε από το SAB 121, μια αντιδημοφιλής νομοθεσία που αναγκάζει τους dealers να καταχωρίζουν τα κρυπτονομίσματα στους ισολογισμούς τους. Η χαλάρωση των κανονισμών είναι συχνά μια αναφερόμενη ουρά για το bitcoin.
Δεύτερον, οι απαλλαγές από το SAB 121 συμβαδίζουν με το σχέδιο που ανακοίνωσε η MicroStrategy να γίνει «τράπεζα bitcoin», προσφέροντας μέσα κεφαλαιαγοράς bitcoin στην πορεία. Ο Kendrick αναμένει ότι μια μελλοντική απαλλαγή θα μπορούσε να επιτρέψει στην εταιρεία να κερδίζει απόδοση δανείζοντας bitcoin.
«Η σύνδεση μεταξύ αυτών των δύο για μένα είναι ότι καθώς το ευρύτερο οικοσύστημα ψηφιακών assets γίνεται πιο νόμιμο/προσβάσιμο, ο πολλαπλασιαστής της MSTR ανεβαίνει», δήλωσε ο Kendrick.
Στο μυαλό του Kendrick, το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών είναι δευτερεύον σε σχέση με αυτές τις ανοδικές δυνάμεις, με τις νίκες τόσο του Trump όσο και της Harris να προμηνύουν θετικές εξελίξεις για το token.
«Καθώς πλησιάζουμε στις αμερικανικές εκλογές... το ευρύτερο σύστημα των ψηφιακών assets γίνεται πράγματι όλο και πιο πιθανό να γίνει mainstream», έγραψε ο ίδιος.
Ο Kendrick έχει εκφράσει στο παρελθόν ότι και οι δύο υποψήφιοι θα πρέπει να ενισχύσουν μακροπρόθεσμα το asset, αν και ο Kendrick λέει ότι μια προεδρία του Donald Trump θα ήταν η πιο ανοδική από τις δύο εκβάσεις. Εάν ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, εκτιμά ότι το bitcoin θα μπορούσε να εκτιναχθεί μέχρι και τα 125.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης