Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαρβιτσιώτης: «Τεχνολογία και ναυτιλία είναι άμεσα συνυφασμένες»

Βαρβιτσιώτης: «Τεχνολογία και ναυτιλία είναι άμεσα συνυφασμένες»
Την αναγκαιότητα για ικανό και υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό στην ναυτιλία υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας
Το κλίμα στο εξωτερικό για την Ελλάδα έχει αλλάξει, επεσήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στην Ετήσια συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας 2013, που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η τεχνολογία και η ναυτιλία είναι άμεσα συνυφασμένες, καθώς η ελληνική ναυτιλία αποτελούσε, ανέκαθεν, τον πρωταγωνιστή στην καινοτομία και την υιοθέτηση υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών, σεβόμενη πάντα τους κανονισμούς ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος.
Επίσης υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει ικανό, αξιόπιστο και υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό και γι’ αυτό όπως δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην αναμόρφωση της ναυτικής εκπαίδευσης.
Για το λιμάνι του Πειραιά ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι η ιδιωτικοποίησή του δεν έχει μόνο δημοσιονομικούς στόχους, αλλά θέλουμε να γίνουν επενδύσεις. Στην προκήρυξη, τόνισε, που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, από τον νέο επενδυτή θα ζητάμε να επενδυθούν εκατό εκατομμύρια ευρώ στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη για να αναπτυχθεί και να γίνει σύγχρονη.
Σε ότι αφορά τα νέα καύσιμα, είπε, ότι η ναυτιλία πρέπει να στραφεί σε αυτά, τονίζοντας ότι μπορούμε τεχνολογικά να πάρουμε την πρωτοκαθεδρία σε αυτόν τον τομέα.
Τέλος, ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη τεράστια σημασία της συμφωνίας με την COSCO, καθώς όπως υπογράμμισε θα είναι η μεγαλύτερη ξένη επένδυση στη χώρα μας την περίοδο της κρίσης.
bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης